Region

„URAGAN“ POBEDNIK TREĆE ČURUŠKE IZVIĐAČKE OLIMPIJADE

PERLEZ – Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza učestvovao je na petom edukativnom kampu i na 3. Čuruškoj izviđačkoj olimpijadi, koju je organizovao Odred „Stara Tisa“ iz Čuruga.

 

izviđačke olimpijade

 

Na Čuruškoj olimpijadi poletarci i pčelice takmičili su se u disciplinama po izboru domaćina, odnosno organizatora. Igre su se odvijale na peščanoj plaži mrtve Tise, ali i u parku u centru Čuruga.

 

 

– Naš odred je učestvovao sa četiri ekipe i ukupno 25 članova. U sastavu našeg odreda, pored izviđača iz Perleza, bili su i mladi iz Farkaždina, Ečke i Stajićeva, uzrasta od 1. do 6. razreda. U kategoriji poletaraca, naša ekipa „Uragan“  zauzela je prvo mesto, „Perleški pirati“ bili su drugi, dok su ekipe „Paklena šestorka“ i „Medene pčelice“ delile četvrto mesto – s ponosom ističe starešina odreda „Čiča Janko“ Dragan Musić, uz napomenu da je perleski odred izborio, sa treći put zaredom osvojenim prvim mestom, da mu prelazni pehar ostane u trajnom vlasništvu.

 

 

U pobedničkoj ekipi „Uragan“ bili su Anastasija Milenković, Jovana Jovanović, Aleksandra Živkov, Teodora Stepanov i Nikola Velemirov.

 

Drugoplasiranu ekipu „Perleški pirati“ sačinjavali su Dejan Milić, Vukašin Biberović, Mladen Lišin, Milan Bogdanović, Vuk Zeljković i David Dudić.

 

 

Ekipa „Paklena šestorka“ nastupala je u sastavu Milica Novakov, Sara Antonijević, Aca Antonijević, Maša Vidaković, Đorđe Biberović i Katarina Biberović.

 

Za „Medene pčelice“ borili su se Marina Velemirov, Stefan Živanović, Danijel Đurišić, Anastasija Klopotan, Anđela Živanović, Helena Božin i Anđela Klopotan.

 

Kamp je trajao šest dana, nešto duže nego ranijih godina, a učesnici su bili smešteni u šatorima, u prirodi.

Podeli članak
sinovoz
FAM