Foto dana Region

Udruženje „Zelene šape“ poziva zainteresovane na subotnju radnu akciju

udruženje zelene šape

Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ pozvalo je sve zainteresovane da se pridruže četvrtoj po redu akciju pošumljavanja „Potamišja“. Akcija će se održati u subotu, 2. februara, s početkom u 11 časova, u Tomaševcu.

 

„Kada je reč o pošumljenosti, najveći problem je u Banatu. Ovde je pošumljeno nešto više od jednog procenta teritorije. Banat ne samo da je najmanje pošumljen region u Vojvodini, već i u celoj Srbiji“, poručuju iz udruženja „Zelene šape“.

 

Zahvaljujući jednom ljubitelju prirode, ovo udruženje uspelo je da obezbedi još 100 sadnica topole koje će aktivisti posaditi u subotu. Akcija pošumljavanja organizuje se već šest godina u ovom delu, uz obalu reke Tamiš. Do sada je posađeno više od 100 sadnica ali, na žalost, neke od njih se ne prime.

 

„Bez obzira na tu činjenicu mi smo uporni i kad god se ukaže prilika posadimo po koje drvo. Uz drveće raznih generacija doselile su se i mnogobrojne ptice poput vodomara, divljih pataka, ptica grabljivica i ostalih vrsta koje takođe uživaju ovde u raskošnom zelenilu. Postavljene su i kante za odlaganje smeća, klupa, česma, a ideja je da se priče nadovezuju i da se ceo potez pretvori u mali raj na zemlji za ljubitelje prirode. Omogućimo prirodi da se oporavi, priključite nam se u subotu i pomozite da posadimo još 100 novih sadnica“, apeluju iz udruženja „Zelene šape“.

 

Svi koji su zainteresovani mogu se prijaviti na broj 061 238 13 07.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.