Region

Udruženje iz Žitišta ovogodišnji dobitnik plakete „28. april“

Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu

Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište je među ovogodišnjiim dobitnicima nacionalnog priznanja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

 

Ovo priznanje dodeljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u cilju promocije zdravog i bezbednog radnog okruženja. Plaketu „28. april“ predsedniku žitištanskog udruženja Petru Staniću uručila je dr Stana Božović državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Stanić se zahvalio svima koji su prepoznali rad i zalaganje žitištanskog udruženja, koje je u proteklom periodu sprovelo više raznorodnih aktivnosti iz svog delokruga, od kojih je posebno značajna bila organizacija manifestacije „Nedelja bezbednosti i zdravlja na radu i zaštita od požara“, koja je održana u Žitištu u decembru 2017. godine. Uz napomenu da udruženje iz Žitišta dostojno predstavlja i širi region, Srednjobanatski okrug, Stanić je najavio nove aktivnosti koje će doprineti daljem razvoju izuzetno važne problematike bezbednosti i zdravlja na radu.

 

A Marina Furtula direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, najavila je da će predstavnici ministarstva održati sastanke sa nagrađenima, kako bi oni svoja znanja i iskustva podelili sa svim zainteresovanim udruženjima i  asocijacijama u Srbiji.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM