Region Vesti Zrenjanin

Udruženje „Čepom do osmeha“ uručiće pomagalo četrnaestogodišnjaku

aleksandar petkov

Udruženje „Čepom do osmeha“, u petak, 14. juna, putuje u Melence, gde će uručiti pomagalo četrnaestogodišnjem dečaku Aleksandru Petkovu.

 

Pomagalo će mališanu biti uručeno u Osnovnoj školi „Dr Boško Vrebalov“. Ovo je 33. pomagalo koje udruženje „Čepom do osmeha“ uručuje. Prethodni poduhvat realizovan je u ponedeljak, 10. juna, u Velikoj Reci, nadomak Malog Zvornika.

 

Aleksandar Petkov Sale je rođen 14. decembra 2005. godine u Novom Sadu, kao dete izrazito niskog rasta. Zbog toga mu je obavljanje svakodnevnih aktivnosti iz godine u godinu padalo sve teže. Saletova majka bila je njegov lični pratilac i vodila je brigu o svemu, ali, nažalost, iznenada je preminula. Saletu je bila neophodna naša brza reakcija i pomoć“, saopštavaju iz udruženja „Čepom do osmeha“, uz napomenu da Aleksandar voli da čita, naročito literaturu o dinosaurusima, voli da igra igrice na računaru, ali mu nedostaje druženje sa vršnjacima.

 

Pročitajte još: Litija u Melencima povodom predstojeće slave sela Duhovi

 

„Zahvaljujući pomoći naših prijatelja iz firme „Ernst&Young d.o.o“ iz Beograda, koji su obezbedili novčana sredstva, Saletu ćemo uručiti pomagalo koje je u potpunosti prilagođeno njegovim potrebama i koje će moći nesmetano da koristi“, naglašava udruženje, uz obećanje da će se u budućnosti, uz podršku mnogobrojnih ljudi dobrog srca, truditi da ostvari još mnogo humanitarnih poduhvata.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM