Region Vesti Zrenjanin

U vanrednoj odbrani od poplava 61 kilometar tamiškog nasipa (Foto)

vanredna odbrana od poplava
Foto: JVP "Vode Vojvodine"

Danas je na Tamišu u vanrednu odbranu od poplava uveden i desni nasip od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka – Novi Bečej, kao i levi nasip od Sečnja do ustave „Tomaševac“, jer je vodostaj dostigao 700 centimetara.

 

Na delu od rumunske granice do Sečnja vanredna odbrana od poplava je na snazi već treći dan. Današnji vodostaj je 740 centimetara, za 24 centimetra više nego juče. To predstavlja mnogo manji porast vodostaja u odnosu na prethodne dane. Ukupna dužina linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana od poplava iznosi 61,64 kilometra.

 

Ustave „Tomaševac“ i „Botoš“ su od danas takođe u vanrednoj odbrani od poplava. Na reci Brzavi je ukinuta redovna odbrana nakon što se vodostaj spustio na 187 centimetara.

 

Pročitajte još: Bušenje bunara u Sutjesci rešiće problem sa slabijim pritiskom vode

 

Prema merenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima se očekuje smanjenje i stagnacija vodostaja na Tamišu.

 

vanredna odbrana od poplava
Foto: JVP „Vode Vojvodine“

 

Direktor „Voda Vojvodine“ obišao lokacije na kojima se sprovodi odbrana od poplava

 

Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Slavko Vrndžić obišao je lokacije na kojima se sprovodi odbrana od poplava, kako bi se uverio da su preduzete sve neophodne mere za zaštitu stanovništva, naselja i obradivih površina.

 

„Na terenu je situacija pod kontrolom. Nasipi su uređeni, a mehanizacija, radnici i volonteri spremni ukoliko bude potrebe da se reaguje. Podsećamo da je na teritoriji banatskih vodotoka uloženo dosta finansijskih sredstava, truda i rada, kako bi se zaštitilo više od 14.000 stanovnika, nekoliko naselja, oko 43.000 hektara obradive zemlje, mnogi privredni objekti i putna infrastruktura“, saopštava JVP „Vode Vojvodine“.

 

Podsećamo da je zbog izlivanja Tamiša iz svog korita zatvoren opštinski put između Botoša i Tomaševca. Saobraćaj preko mosta koji se nalazi na tom putu biće obustavljen do daljeg. Vozači se mole da koriste alternativne saobraćajnice.

 

Kako je juče izgledao taj put, pogledajte u nastavku.

 

put botoš - tomaševac

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM