Region Vesti Zrenjanin

U toku realizacija najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Elemiru

izgradnja kanalizacione mreže

Najznačajniji infrastrukturni projekat koji se trenutno realizuje u Elemiru je izgradnja kanalizacione mreže u ovom selu. Tim povodom, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, obišao je radove koji su uveliko u toku.

 

– Planirano je da se u ovoj fazi uradi 1,4 kilometra mreže, čija je vrednost više od 11 miliona dinara. Po završetku ove faze biće realizovano preko 80 posto radova na kanalizaciji u Elemiru. Ovi radovi izvode se sredsvima mesnog samodoprinosa i budžeta Grada Zrenjanina – istakao je predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki.

 

On je napomenuo da je okvirni rok za dovršetak kompletne kanalizacije u selu kraj 2021. godine. Najavio je da se u Elemiru pripremaju i drugi poslovi. To su čišćenje divljih deponija, ali i projekti izgradnje biciklističkih staza od sela do Babatova na Tisi i u drugom smeru do Zrenjanina.

 

izgradnja kanalizacione mreže u elemiru

 

Radovi i u drugim selima

 

Gradonačelnik Janjić bio je zadovoljan dinamikom radova u Elemiru.

 

– U gradnji fekalne kanalizacije najdalje smo odmakli u Elemiru, kada su u pitanju naseljena mesta. Radovi će možda i pre najavljenog roka biti završeni. Ide nešto sporije, jer nema plaćanja priključka, a mi se trudimo da sve isfinansiramo bez učešća građana. Veoma sam ponosan na tu činjenicu – rekao je Janjić prilikom obilaska radova u Elemiru.

 

On je podsetio da je izgradnja kanalizacije započeta i u Melencima, Ečki, Kleku, Lazarevu, Lukićevu i Stajićevu. Janjić je najavio intenziviranje radova na gradnji kanalizacione mreže u tim selima u narednom periodu. Najavio je i početak gradnje u još dva naseljena mesta.

 

– Radovi će se izvoditi u jesen ove i naročito na proleće sledeće godine. A priključak će biti besplatan i za žitelje tih mesta – najavio je Janjić.

 

On je podsetio da je sam grad Zrenjanin pokriven kanalizacionom mrežom gotovo stopostotno.

 

U ime izvođača radova, firme „Graditelj NS“, Branko Kikanović referisao je da se trenutno radi takozvani sliv 8, i da su urađeni priključci za parnu stranu u ulici Žarka Zrenjanina. Preostalo je još oko 400 metara trase. Ova faza radova biće završena za dvadesetak dana, naglasio je on.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • A, DA JE ELEMIR OSTAO OPŠTINA, KAO ŠTO JE BIO, DO 1961. SVA „NAFTNA RENTA“, BI OVDE OSTALA, PA BI SE ELEMIR DALEKO VIŠE RAZVIO I BIO „MALI HJUSTON“, U BANATU!!!
    SVE ULICE BI BILE ASFALTIRANE, NE BI BILE AZBESTNO-CEMENTNE VODOVODNE CEVI, IMALI BI KANALIZACIJU, PREČIŠĆENU PIJAĆU VODU I POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA I NE BI ČEKALI NA MRVICE OD NAŠE „NAFTNE RENTE“!!!
    PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM