Region YSLAJDER

U TOKU IZGRADNJA MINI INDUSTRIJSKE ZONE

LAZAREVO – Mesnu zajednicu Lazarevo posetio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima. Cilj posete bilo je upoznavanje sa radom ove seoske MZ i obilazak radova na lokaciji buduće mini industrijske zone.

Foto: Grad Zrenjanin

Na placu zone, koja će nakon infrastrukturnog opremanja imati potencijalne kapacitete na 20 hektara, završava se izgradnja nove trafo – stanice, koja je jedan od preduslova za zonsku funkcionalnost.

– Imamo 22 naseljena mesta u kojima živi preko 40 hiljada stanovnika, naših sugrađana, i ideja nam je da zainteresovanim investitorima ponudimo jeftinije zemljište u seoskim zonama. Ovde, u Lazarevu, završava se prva velika trafo – stanica, zemljište će vrlo brzo biti komunalno opremljeno i imaćemo nešto novo u ponudi grada Zrenjanina, kao dobrog mesta za investiranje – ocenio je gradonačelnik Janjić.

U ime domaćina o ovoj investiciji i daljim planovima govorio je predsednik Saveta MZ Lazarevo Radovan Tihomirović.

– Ova investicija vredna je 12 miliona dinara i početak je opremanja buduće mini industrijske zone u kojoj će biti zapošljavanja naših sugrađana, pre svega mladih ljudi. Grad Zrenjanin i EPS uložili su po šest miliona dinara u izgradnju trafo – stanice a očekujemo nastavak infrastrukturnog opremanja – naglasio je Tihomirović, zahvalivši se gradonačelniku na ubrzanoj realizaciji projekta.

On je podsetio na planove za završetak izgradnje potisnog kanalizacionog voda od Lazareva do Kleka, i izgradnju kanalizacione mreže u selu i zoni. O urađenom, ali i aktivnostima u idućoj godini govorio je i gradonačelnik.

– U Lazarevu je ove godine asfaltirana ulica Save Kovačevića, u dužini od 1.100 metara, a osim već pomenutih investicija, gradiće se biciklističko – pešačka staza između Lazareva i obližnje Zlatice. Nastavljamo da radimo kanalizaciju u 2017. godini i verujem da će sledeće godine biti i prvih priključaka u ovom naselju. Takođe, nastavićemo i sa asfaltiranjima i dovođenjem ostale infrastrukture, ne samo u Lazarevu, nego i u ostalim naseljenim mestima – najavio je Janjić, uz isticanje da će bolje snabdevanje električnom energijom, kao i kanalizacija, biti na korist celom selu, ne samo industrijskoj zoni.

Podeli članak
sinovoz
FAM