Foto dana Region Vesti Zrenjanin

U Srpskoj Crnji otvoren novi teren za male sportove (Foto)

teren za male sportove u srpskoj crnji

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je danas, zajedno sa predsednikom opštine Nova Crnja Vladimirom Brakusom, novi teren za male sportove u Srpskoj Crnji.

 

Izgradnja novog terena koštala je 7,5 miliona dinara, a zajednički je finansirana iz pokrajinskog i opštinskog budžeta.

 

Basta je ovom prilikom istakao da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznaje potrebe manjih sredina kada je u pitanju unapređenje sportske infrastrukture.

 

– U Srpskoj Crnji smo otvorili multifunkcionalni sportski teren, koji smo zajednički finansirali. On je na ponos svima – kazao je Basta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Školica sporta “Čigra” organizovala završno takmičenje mališana (Foto)

 

Pokrajinski sekretar je naglasio da je važno da se radi na obezbeđivanju što boljih uslova mladima da se bave sportom.

 

– Ulaganje u sport je ulaganje u zdravlje nacije, a naši sportisti su svakako najbolji ambasadori naše zemlje – rekao je Basta.

 

teren za male sportove u srpskoj crnji

 

Vladimir Brakus je istakao da se nastavlja sa izgradnjom sportskih terena u opštini Nova Crnja.

 

– Sa partnerom, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, izgrađena su dva sportska terena u našoj opštini. Razgovarali smo i o izgradnji još jednog košarkaškog terena – kazao je Brakus.

 

On je naglasio da je u toj banatskoj opštini veliki broj dece zainteresovan za bavljenje sportom, zbog čega je važno da im se obezbede igrališta.

 

– U našoj opštini bilo je dosta šampiona i nadamo se da će neko od mališana, koji su danas na terenu, ostvariti vrhunske rezultate i postati novi šampion – dodao je Brakus.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Basta i Brakus obišli su i sportsku halu „Dušan Silni“ i otvoreni bazen u Srpskoj Crnji, gde je danas počela sezona kupanja.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM