Foto dana Region Vesti Zrenjanin

U Novom Bečeju završena trka u slalom vožnji šampionata Srbije (Foto)

trka u slalom vožnji

Opština Novi Bečej pokazala se kao odličan domaćin drugoj po redu auto trci u slalom vožnji koja se vozila u okviru šampionata Srbije.

 

Pregršt šarenolikih vozila različitih modela paradirao je centralnim ulicama Novog Bečeja sa namerom da pokaže mnogobrojnim posetiocima jedan pravi sportski šou. Vozači uzrasta od 16 pa do 70 godina potrudili su se da za što kraće vreme pređu sve prepreke na putu u vidu starih guma i bova. Pokazali su i dozu atraktivnosti koju ovaj sport inače pruža.

 

Sama ideja da se jedna ovakva trka vozi u centralnoj gradskog zoni, koja čak obuhvata i deo pešačke zone, za organizatore je bio veliki izazov. Na njega su, kako Opština Novi Bečej, tako i Sportski auto i karting savez Srbije, uspešno odgovorili.

 

trka u slalom vožnji

 

Otvaranje je počelo u zakazano vreme, tačno u podne, u prelepom amfiteatru na Tiskom keju. Takmičarima i prisutnim posetiocima obratio se pomoćnik direktora za komercijalna pitanja Beogradskog sajma Aleksandar Ivković. On je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što se nastavak trke pravo sa Beogradskog sajma, gde je sve i počelo, preselio odmah u Novi Bečej. Potom je predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović poželeo dobrodošlicu i proglasio početak trke.

 

 

Pred vozačima bile teške krivine

 

Na stotine posetilaca okruživalo je stazu koja nije bila nimalo jednostavna. Pred vozačima su bile teške krivine, veliki broj prepreka ali i veliki motiv za osvajanjem trofeja. Trka je vožena u nekoliko različitih kategorija. Među njima, prisutnima su svakako bile najzanimljivije juniorska, ali i kategorija gde su žene pokazale svoja vozačka umeća.

 

trka u slalom vožnji

 

U generalnom plasmanu kao najbolji vozač pokazao se Dejan Pejić. Aleksandar Stevanović i Živko Župan osvojili su drugo i treće mesto. Među juniorima najbolji je bio Nikola Rosić. Drugo mesto osvojio je Nebojša Petković, a iza njega bio je Tihomir Posavec.

 

Bjanka Knežević Oštrogonac bila je najbolja u ženskoj kategoriji, dok je drugo mesto osvojila Marija Simić.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM