Region

U KNIĆANINU GRADE CRKVU

Radoslav Jocić
Radoslav Jocić

KNIĆANIN – Temelji crkve u Knićaninu trebalo bi da budu osveštani za seosku slavu Duhove – kaže za portal „Zrenjaninski“ Radoslav Jocić, predsednik Saveta Mesne zajednice.

Osveštenje temelja crkve, koja će biti posvećena Svetoj Trojici, a nalaziće se u seoskom parku, biće kruna velike želje meštana Knićanina da imaju hram u selu.

– Dve godine smo prikupljali dokumentaciju, na poslednoj skupštinskoj sednici dobili smo konačnu dozvolu, a dalja izgradnja hrama zavisiće od donacija – veli Jocić.

Knićanin je do kraja Drugog svetskog rata bilo selo sa većinskim nemačkim stanovništvom. Crkvu koja je postojala u selu minirao je mesni sveštenik koji je i poginuo u njoj. U Knićanin su se 50-tih godina prošlog veka doselili stanovnici sela iz južne Srbije.

– Nismo imali u selu nijednu crkvu i poslednjih desetak godina se uobličila želja da i Knićanin, kao uostalom i sva ostala sela, ima svoju bogomolju. Prvih dana proleća počinjemo sa pripremama i verujemo da će do seoske slave temelji biti izgrađeni – naglašava Jocić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Hvala dragom bogu da dobijemo crkvu,to sad trebamo postovati i pomoci ko kliko moze

  • Hvala dragom bogu da dobijemo crkvu,to sad trebamo postovati i pomoci ko kliko moze