Region YSLAJDER

TVRDE DA SU OTKRILI BLAGO ATILE – BIČA BOŽIJEG!

tisa

ARADAC – U organizaciji udruženja „Lokalni edukativni ekološki izazov“, a uz podršku Grada Zrenjanina i Mesne zajednice Aradac, u subotu, 1. jula, održaće se manifestacija „Riznica Donjeg Potisja“. Manifestacija će se održati na aradačkom delu tiske plaže, a njen cilj je da se građanima približe Tisa i njene lepote.

 

tisa blao atile

 

Manifestacija počinje u 10 časova, a od 11.30 sati počinje takimičenje u kuvanju riblje čorbe. Za podne je planirano otvaranje izlagačkih štandova, a od 15.30 časova zabavni program u kojem je predviđena i vožnja brodom po Tisi.

 

– Aradac će se uključiti sa svim svojim potencijalima – izjavio je danas Ranko Jovanov, predsednik Saveta Mesne zajednice Aradac. – Iznećemo vino, kobasice, herovke, biće tu i čuvene meškarke. Tisa za nas predstavlja veliku mogućnost promocije i sela i onoga što mi znamo i umemo.

 

Na manifestaciji ima mesta za sve koji žele da se okušaju u kuvanju riblje čorbe – za 2.000 dinara, koliko iznosi kotizacija, učesnici će dobiti tisku ribu, sto i klupu, a nagrade koje su organizatori pripremili su vrlo vredne.

 

Posetioci će za bon od 100 dinara moći da ručaju riblju čorbu, popiju piće i voze se brodićem po Tisi.

 

Organizatori su pripremili još jedno iznenađenje. Tvrde, naime, da su otkrili blago Atile – Biča Božjeg, a rado će ga pokazati i posetiocima.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz