Region

TRI DANA BUČA U MUŽLJI

muzlja

MUŽLJA – Mesna zajednica Mužlja tradicionalno svake godine, drugog vikenda u septembru obeležava Dan Mesne zajednice, ali i crkvenu slavu. Iz tog razloga su za ovaj vikend brojne civilne organizacije i udruženja pripremile bogat i raznovrstan trodnevni program.  

muzlja-grb-i-crkva

Tradicionalni koncert klasične muzika biće održan u večeras u crkvi nakon mise od 18 i 30. Subota će biti u znaku dočeka gostiju iz bratskih gradova iz Mađarske i okolnih mesta, biće održana svečana sednica Saveta Mesne zajednice na kojoj će biti uručena tradicionalna priznanja istaknutim aktivistima sela. Na terenu FK „Lehel“ odvijaće se sportski program, a u 17 časova počeće kulturno-umetnički program KUD-a „Petefi Šandor“ i njihovih gostiju. Klub slikara amatera prirediće crtanje na otvorenom za najmlađe, a posle večernje mise kratak nastup imaće omladinski hor i orkestar „Don Bosco“. U 20 časova ispred zgrade Mesne zajednice biće održan koncert grupa „Voz“ i “ Night Cruisers Band“ iz Subotice.

Za žitelje Mužlje najsvečaniji dan biće svakako nedelja, kada će ugostiti rodbinu i prijatelje koji će pristići iz drugih mesta. Svake godine mužljanski buč poseti više hiljada posetilaca, a kako i ne bi, kada važi za najveću slavu ovakve vrste u Banatu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM