Region

TRAŽE SMENU PREDSEDNIKA OPŠTINE ŽITIŠTE!

ŽITIŠTE – Članovi Građanskog pokreta „Stop korupciji“ zatražili su smenu predsednika opštine Žitište Mitra Vučurevića!

Članovi pokreta "Stop korupciji"
Članovi pokreta „Stop korupciji“

Oni su, na inicijativu Petra Zrilića, doskorašnjeg predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije opštine Žitište, u prostorijama ovdašnje Mesne zajednice, održali inicijativni sastanak. Nakon toga su lokalnoj samoupravi uputili ultimatum, a sve u cilju, kako navode, „sprečavanja odlaska školovanog i kvalitetnog kadra, neizdrživog stanja u opštini i dovođenja više od 3.000 radnika i nezaposlenih na ivicu egzistencije“.

„Tražimo hitnu ostavku predsednika opštine Žitište Mitra Vučurevića, jer nije ništa uradio u pogledu alarmantne socijalne situacije. Želimo da predsednik opštine bude predsednik svih građana, a ne samo onih koji su članovi njegove stranke. Želimo da odbornici glasaju po svojoj savesti, a ne onako kako je naređeno od strane šefova odborničkih grupa“, navodi se u saopštenju pokreta „Stop korupciji“.

Aktivisti traže i ukidanje privilegija i ogromnih plata političarima vladajućih stranaka koji ne rade ništa, kao i blokadu računa i podnošenje krivičnih prijava protiv svih poslodavaca koji ne uplaćuju plate i doprinose za zdravstveno i socijalno osiguranje.

„U slučaju neispunjenja zahteva, Građanski pokret „Stop korupciji“ će radikalizovati svoju borbu mirnim putem“, upozorava se u saopštenju.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.