Region Vesti Zrenjanin

Tokom nevremena došlo do prekida proizvodnje u elemirskoj kaučukari

hip petrohemija

Čitaoci portala zrenjaninski.com poslali su nam juče fotografije na kojima se vidi gust crni dim iznad Fabrike sintetičkog kaučuka u Elemiru.

 

Kako bismo proverili o čemu se radi, kontaktirali smo kompaniju HIP Petrohemija, u okviru koje posluje i elemirska kaučukara.

 

„Usled potpunog prekida napajanja električnom energijom, tokom jučerašnjeg nevremena u Zrenjaninu, došlo je do ispada proizvodnje u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru. Kao posledica prekida proizvodnje pojavili se se pojačan plamen i dim iz baklje“, navodi se u odgovoru koji smo dobili iz press službe HIP Petrohemija.

 

PROČITAJTE JOŠ: Velika akcija u Art cool servisu: Klima uređaji po neverovatnim cenama!

 

Zaposleni u Fabrici sintetičkog kaučuka su, dodaje se u saopštenju, odreagovali pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima za postupanje u ovakvim situacijama.

 

„Nije bilo značajnog uticaja na radnu i životnu sredinu. Sve nadležne institucije su obaveštene o ovome“, navodi se u odgovoru dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.

 

Proizvodnja u Fabrici sintetičkog kaučuka nastavljena je već juče prepodne, nakon stabilizacije situacije sa napajanjem električnom energijom, uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM