Foto dana Region Vesti Zrenjanin

Svečano otvorena rekonstruisana kuglana u Novom Bečeju (Foto)

kuglana u novom bečeju

Novi Bečej je juče dobio novu i savremenu kuglanu. Nakon dve godine rekonstrukcije postojeće kuglane, građani opštine Novi Bečej od ponedeljka će moći da svakodnevno koriste ovaj objekat za sport i rekreaciju.

 

Povodom otvaranja nove kuglane predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, ugostili su pokrajinskog sekretara za omladinu i sport Vladimira Bateza. Batez je imao čast da zvanično pusti u rad novu kuglanu. Tom prilikom, on je izjavio da je Pokrajinski sekretarijat  za potrebe rekonstrukcije kuglane izdvojio četiri miliona dinara. Dodao je da je ovo samo jedan od projekata u Novom Bečeju koji će sekretarijat sufinansirati.

 

– U ovom momentu realizujemo još jedan projekat. To je izgradnja rukometnog terena u sklopu Osnovne škole „Josif Marinković“. Ovaj teren će ujedno biti korišćen i za radničku olimpijadu koji zajedno organizuju Bečej i Novi Bečej – izjavio je Batez.

 

On je istakao da se razvojem infrastrukture daje mogućnost uključivanja što većeg broja ljudi da se bave ovim sportom. Reč je o objektu koji podržava i takmičarski i profesionalni sport. Podržava i nove sadržaje za ljude koji žele rekreativno da se bave sportom.

 

Batez je ovom prilikom podelio i sportsku opremu fudbalskom i rukometnom klubu Jedinstvo. Reč je o opremi namenjenoj mlađim kategorijama. Poklon u vidu sportske opreme dobio je i Fudbalski klub 2. oktobar u Kumanu.

 

vladimir batez u novom bečeju

 

Preko sto miliona za sportske objekte

 

– Za rekonstrukciju kuglane izdvojeno je ukupno oko 15 miliona dinara. Ovo je samo jedan od projekata koji je uspešno realizovan, a koji se tiče sportske infrastrukture. Opština ima nameru da uloži preko 100 miliona dinara u izgradnju novih sportskih objekata – rekao je predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović.

 

Predviđena je i rekonstrukcija male sale Osnovne škole „Miloje Čiplić“ i Hale sportova, kao i izgradnja fiskulturne sale sa tribinama u Bočaru.

 

– Građanima smo prošle godine obećali da ćemo uložiti puno u razvoj sportske infrastrukture i tog obećanja se držimo – napomenuo je Maksimović.

 

On je naglasio i to da je Novi Bečej svojevremeno imao prvaka sveta u kuglanju i da će ova kuglana itekako značiti za kuglaški sport.

 

Trener Kuglaškog kluba Jedinstvo iz Novog Bečeja Ivan Mesaroš nije krio zadovoljstvo zbog otvaranja kuglane.

 

– Za naš klub je ovo od velikog značaja jer ćemo ponovo moći da pokrenemo školu kuglanja koja će sutra izroditi novog svetskog prvaka – kazao Mesaroš.

 

Kuglana, koja se nalazi u okviru Doma kulture u Novom Bečeju, otvorenog je tipa. Moći će da se iznajmljuje i svako ko bude želeo da se oproba u kuglaškim veštinama dobiće svoju šansu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM