Region Vesti Zrenjanin

Svečana Svetosavska akademija u melenačkoj Banji „Rusanda“

svetosavska-akademija-melenci

Srpska pravoslavna crkvena opština Melenci i Crkvena omladinska organizacija „Sveti Sava“ iz Melenaca organizuju svečanu Svetosavsku akademiju u Banji „Rusanda“.

 

Ovo je treća po redu Svetosavska akademija, koja će se održati 27. januara, sa početkom u 19 časova. Događaj će biti upriličen u restoranu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima.

 

„Zamisao nam je da, kao i prethodnih godina, na prigodan način obeležimo dan jednog od najvećih srpskih svetitelja. Želimo da se okupimo u ovo drago nam sobranije i da na dostojanstven i svečan način obeležimo ovaj veoma bitan dan za svakog Srbina“, navodi se u saopštenju koje potpisuju protojerej Jovan Veselinov, starešina hrama Srpske pravoslavne crkve u Melencima, i Vladimir Eremić, predsednik Crkvene omladinske organizacije „Sveti Sava“.

 

Pročitajte još: Tradicionalni dobrotvorni Svetosavski bal biće održan u nedelju

 

Na akademiji će nastupiti dva kulturno-umetnička društva, horovi i drugi učesnici.

 

„Tradicionalno, kao i prethodnih godina, nagradićemo naše sugrađane, koji su svojim požrtvovanjem, odricanjem i zalaganjem postavili jedan lep primer za sve buduće naraštaje. Smatramo da naša deca treba da se vode upravo ovakvim primerima i uzorima. Živimo u veoma stresnom vremenu, u kom naša deca padaju pod negativan uticaj mobilnih telefona, društvenih mreža i virtuelnog sveta. Želimo da kroz ovakva sobranija našu decu usmerimo na pravi put. Hoćemo da im predstavimo prave primere uspešnih ljudi i njihove buduće uzore i odvojimo ih od virtuelnog sveta. Želimo da kroz projekat „Srboljupče“ okupimo decu u naš prelepi hram, koji i treba da predstavlja mesto druženja, mira i čistog, dečijeg osmeha. Želimo da naglasimo da ćemo i u budućnosti širiti duh svetosavlja, kroz razne ekološke akcije, duhovne akademije, humanitarne večeri“, navodi se u saopštenju.

 

Na kraju, protojerej Jovan Veselinov i Vladimir Eremić poručuju – „Svi ste više nego dobrodošli na svečanu akademiju“.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM