Region Vesti Zrenjanin

Sve službe i javna vodoprivredna preduzeća u punoj pripravnosti!

javna vodoprivredna preduzeća

Sve službe i javna vodoprivredna preduzeća u AP Vojvodini su u punoj pripravnosti za delovanje u sprečavanju eventualnih posledica koje bi mogle biti prouzokovane zbog najavljenih obilnih padavina. Mehanizacija, alat i potrebni materijal su spremni i u slučaju potrebe može se brzo reagovati. Ovo je konstatovano na današnjoj sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije. Sednicom je predsedavao predsednik Pokrajinske vlade i komandant Štaba Igor Mirović.

 

Iako su vodostaji na velikim rekama u AP Vojvodini, kao što su Dunav, Sava i Tisa, na nivou koji je daleko ispod uvođenja čak i redovne odbrane od poplava, naloženo je nadležnim službama JVP „Vode Vojvodine“ i drugih vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini 24-satno osmatranje na terenu. Naložena je i stalna komunikacija između štabova za vanredne situacije susednih lokalnih samouprava, kao i sa sličnim službama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji.

 

Na teritoriji AP Vojvodine, redovna odbrana od poplava jedino se i dalje sprovodi u Banatu na oko 62 kilometra Tamiša. Na banatskim vodotocima pojačano se prati stanje na nasipima, objektima crpnih stanica i ustava. Ove vodotokove karakteriše bujični porast vodostaja zbog mogućih snažnijih padavina.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM