Region YSLAJDER

ŠTEDLJIVA RASVETA U DVE SREDNJOBANATSKE OPŠTINE

struja

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić uručio je danas ugovore u vrednosti od 53,8 miliona dinara, koji su namenjeni realizaciji projekata štedljive rasvete u lokalnim samoupravama i javnim ustanovama u Vojvodini.

 

struja rasveta

 

Bespovratna sredstva za tu namenu dobile su opštine Nova Crnja, Žitište, Temerin i Bač, kao i 14 javnih ustanova, među kojima su domovi zdravlja, gerontološki centri, domovi učenika, osnovne škole, sportski centri.

 

Prema rečima Nenada Grbića, mera energetske efikasnosti, koju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sprovodi svake godine, značajna je, pre svega, zbog toga što se rasterećuju budžeti lokalnih samouprava i javnih ustanova, pa sredstva za tu namenu mogu usmeriti za realizaciju drugih aktivnosti.

 

– Energetska efikasnost je danas u svetu u sferi velikog interesa, i svaki dinar koji se uloži za tu namenu trebalo bi da bude vraćen – kazao je Grbić, dodajući da će sa realizacijom danas uručenih ugovora na godišnjem nivou biti ostvarena ušteda od 1,1 miliona kilovat časova godišnje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz