Region

Srednjobanatske opštine dobile sredstva od Pokrajine za značajne projekte

srednjobanatske opštine projekti

Na raznim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, četiri srednjobanatske opštine dobile su značajna sredstva za bitne projekte. Opštini Novi Bečej odobrena su dva projekta, ukupne vrednosti 107 miliona dinara.

 

– Projekti uključuju izgradnju fiskulturne sale u Bočaru i gradnju novih saobraćajnica u Novom Bečeju i Novom Miloševu. Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila je 67 miliona dinara. Preostalih 40 će obezbediti lokalna samouprava – kaže predsednik opštine Saša Maksimović.

 

Kada se izgradi sala u Bočaru, Novi Bečej će biti jedna od malobrojnih opština koja će u svim naseljenim mestima imati fiskulturne sale, napominje Maksimović.

 

Sredstva su odobrena i opštini Žitište, za tri projekta. Ukupna podrška pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja je oko 113,6 miliona dinara.

 

– Odobren nam je projekat koji predviđa sanaciju objekta Doma kulture u Banatskom Karađorđevu, i dodeljeno nam je 21, 9 miliona. Za sanaciju ulica u Srpskom Itebeju na konkursu smo dobili 20,2 miliona a za zamenu azbestnih vodovodnih cevi u Česteregu 71,6 miliona dinara – kaže zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža.

 

Sredstva su odobrena i opštini Nova Crnja. Na sajtu Uprave za kapitalna ulaganja navodi se da je za obnovu vodovodne mreže u Novoj Crnji odobren iznos od 22 miliona dinara.

 

Sečanjskoj opštini će, za sanaciju čvorišta vodovodne mreže u naseljima Jarkovac i Neuzina, pripasti 53 miliona dinara.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM