Foto dana Region Vesti Zrenjanin

Sređivanje obale i priobalja Tise na popularnom izletištu Babatovo

babatovo

Grupa mlađih meštana Elemira proteklog vikenda sređivala je obalu i priobalje Tise na popularnom izletištu Babatovo, gde je i kupalište u letnjim mesecima.

 

– Okupili smo se sa ciljem da uredimo izletište i kupalište na Babatovu. Bilo je dosta posla, jer je vodostaj na Tisi nizak, pa je bilo žbunja i na delovima obale gde nikada nije raslo. Uspeli smo da uklonimo blato i operemo betonsku obalu na kupalištu. Sasečeno je granje i šiblje, uklonili smo grane iz vode… Trimerom su uređene površine koje nisu bile dostupne za kosačicu. Negde tri četvrtine posla smo odradili. Razmontirali smo i delove talpe koji su dotrajali. Sledeće subote bićemo opet na okupu – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki.

 

Pročitajte još: „Okanj“ obeležio Dan rezervata i dvadesetdvogodišnjicu osnivanja društva

 

Uz njega su u akciji učestvovali i članovi seoskog Saveta, nekoliko vatrogasaca iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Elemir i mlađih žitelja sela.

 

babatovo

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM