Region Vesti Zrenjanin

Sportski spektakl u Botošu, najavljen dolazak legendarnih fudbalera!

omladinac fam botoš

Manifestacija „Dan fudbala“ održaće se u Botošu, u petak, 22. marta, u organizaciji botoškog Fudbalskog kluba Omladinac FAM.

 

Sportski deo manifestacije započeće fudbalskim turnirom pionira potamiških sela, u sportskoj hali u Botošu, od 14 časova. Nastupiće ekipe Botoša, Banatskog Despotovca, Tomaševca i Orlovata, sa igračima uzrasta od 10 do 16 godina.

 

– Od 16.30 sati na programu su revijalne utakmice seniora. Nastupiće Naftagas iz Elemira, Mladost iz Banatskog Despotovca, Omladinac FAM Botoš i studentska ekipa Fakulteta za menadžment (FAM), inače prvaci Srbije u malom fudbalu. A prava poslastica biće utakmica veterana domaćeg Fudbalskog kluba Omladinac FAM i FK Crvena zvezda iz Beograda – ističe predsednik FK Omladinac FAM Branislav Lazić.

 

On najavljuje da će za Crvenu zvezdu pored ostalih nastupiti i Dragan Džajić, Stanislav Karasi i Miloš Šestić.

 

– Dres Omladinca FAM nosiće veterani Botoša i sportske legende iz našeg regiona. Kapiten će biti proslavljeni Momir Rnić, koji je pored veoma uspešne rukometne karijere imao i zapaženu fudbalsku ulogu – napominje Lazić.

 

U svečanom delu manifestacije, gradonačelnik Čedomir Janjić podeliće medalje pobednicima turnira u pionirskoj konkurenciji.

 

– Poseban akcenat te večeri biće gostovanje učenika Srednje poljoprivredne škole iz Leška sa Kosova. Za njih i njihovu školu pripremljeni su posebni pokloni. A dekan FAM-a Goran Kvrgić i direktor škole u Lešku potpisaće ugovor o donaciji fakulteta u opremi za nastavu, u vrednosti od pet hiljada evra – najavljuje Lazić.

 

On ističe i dolazak Igora Jankovića, instruktora UEFA za jugoistočnu Evropu, koji je zainteresovan da promoviše gradnju fudbalskog centra u Botošu. Jedan od najavljenih gostiju je i Branislav Jokić, otac proslavljenog košarkaša Nikole Jokića. A te večeri će biti i promocija nove knjige autora Vuksana Kneževića.

 

Veče se završava svečanom večerom u hotelu Botoš za 250 zvanica.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM