Region YTOP

SPISAK UDRUŽENJA KOJA SU DOBILA PARE OD OPŠTINE

Zgrada Opštine Žitište
Zgrada Opštine Žitište

ŽITIŠTE – Komisija za saradnju sa udruženjima građana Opštine Žitište objavila je rang listu programa, odnosno projekata u 2017. godini, koje će lokalna samouprava finansirati ili sufinansirati.

 

udruženja
Zgrada Opštine Žitište

 

Najviše novca, čak pola miliona dinara, dobilo je Udruženje za umetnost i kulturu Rumuna „Vikentije Petrović Bokaluc“ iz Torka, za obeležavanje 250. godišnjice od doseljenja Rumuna u Torak i 90. godišnjice postojanja i rada narodnog orkestra „Lira“.

 

U Torak će otići još 295.000 dinara, i to Udruženju žena „Banaćanke“, za organizaciju manifestacije „Tajne bakine kuhinje IV“.

 

Po 150.000 dinara dobili su Udruženje građana „Torak 2007“, za organizaciju manifestacije „Sportski dani Torka“, i Klub žena „Vredne ruke“ iz Srpskog Itebeja, za „Banatsku testijadu“.

 

Udruženju „Mladi Topolovca“ iz Ravnog Topolovca pripalo je 100.000 dinara za organizaciju ovogodišnje „Pasuljijade“, dok će upola manje novca dobiti Udruženje građana „Podgrmeč“ za manifestaciju „Pravoslavni izvori“.

 

Pare na ovom konkursu nisu dobili Udruženje Kozarčana u Banatu iz Žitišta i Društvo za negovanje narodnih običaja i tradicija „Buzavirag“ iz Novog Itebeja.

Podeli članak
sinovoz
FAM