Region Vesti Zrenjanin

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Rusanda” dobila novu opremu

specijalna bolnica za rehabilitaciju rusanda
Foto: Banja Rusanda (promo)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore vredne 1,4 milijarde dinara, za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme, kao i ugovore za infrastrukturna ulaganja predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini.

 

Dvadeset četiri zdravstvene ustanove opremljene su novim ultrazvučnim, radiološkim i endoskopskim aparatima. Ustanove su dobile i hirurške instrumente, sterilizatore, monitore, operacione stolove, nove krevete i drugu nemedicinsku opremu.

 

Među ustanovama koje su dobile opremu nalazi se i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima.

 

V.d. direktorka Banje Rusanda Zorica Ćulibrk kaže da su na konkursu dobili sedam miliona dinara za aparate za fizikalnu terapiju. Ovi aparati će unaprediti kvalitet usluga.

 

– Dobili smo laser visoke snage, kombinovani aparat za više fizikalnih procedura, ali i drugu opremu za nepokretne bolesnike koja nam mnogo znači – ističe Ćulibrk.

 

Ona dodaje da Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Rusanda” pruža usluge pacijentima iz cele Vojvodine. Melenačka banja se bavi rehabilitacijom teških, nepokretnih pacijenata.

 

Ovoj ustanovi neophodni su i novi kreveti i natkasne, koji nisu zanavljani duže od deset godina.

 

rusanda u melencima
Foto: Banja Rusanda (promo)

 

Podeli članak
sinovoz
FAM