Region YSLAJDER

SMEŠTAJNE KAPACITETE RAZVIJAJU I U OKOLNIM SELIMA

Kuća porodice Cigulov

MELENCI – Edukaciji u oblasti ruralnog turizma, koju su nedavno organizovale turističke organizacije Vojvodine i grada Zrenjanina, prisustvovala je i Slavica Cigulov iz Melenaca. Slavica se već pet godina bavi izdavanjem smeštajnih kapaciteta, a od pre godinu dana to je registrovan posao.

Kuća porodice Cigulov

– U blizini nam je Banja Rusanda, pa sam pomislila da bi moja porodica mogla da se bavi smeštajem onih koji su na lečenju ili koji su u pratnji. Kompletno smo uredili tri apartmana i jedan studio – kaže Slavica.

I ovih dana kod Cigulovih je živo, jer dodatno opremaju i sređuju kapacitete.

– Ulaganje je veliko, ali verujem da će se isplatiti. Naši gosti moraju biti zadovoljni, a deviza nam je da ne gledamo sve kroz dinar, nego da postepeno napredujemo. Gostima ne obezbeđujemo hranu, ali zato u dvorištu imamo sač, roštilj, pa mogu da nešto pripreme sami, a nekad i ja nešto spremim – veli Slavica.

Ono na šta će Cigulovi posebno obratiti pažnju u narednom periodu je marketing. Uskoro će imati sajt jer u 21. veku gosti žele da se obaveštavaju na internetu, i da tako i rezervišu termine.

– Mislim da nam svima nedostaje bolji marketing. Odlično sarađujemo sa Turističkom organizacijom, ali mislim da bi trebalo više da se reklamira turistička ponuda i samih Melenaca, ali i neposredne okoline. Iz Melenaca turisti skoro da nemaju šta da ponesu. Odnedavno imamo vinariju, pa eto kupe i ponesu vino. Ali, ranije smo imali male mlekare sa čuvenim sirom, toga više nema. Nemamo ni suvenirnicu niti karakterističan suvenir – priča Slavica.

Slavica prisustvuje svim edukacijama koje imaju veze sa ruralnim turizmom i kaže da joj je i ova bila od velike koristi.

– Budućnost je u ruralnom turizmu. Melenci i Banja imaju velike potencijale, a samim tim i mi koji ćemo se baviti turizmom – ističe Slavica.

Od ovog posla domaćinstvo Cigulovih ne bi u ovom trenutku moglo da živi. Ipak, i dalje ulažu i nadaju se boljim vremenima.

Podeli članak
sinovoz
FAM