Region YTOP

SEČANJ JE PRAVO MESTO ZA LOVCE I RIBOLOVCE, EVO I ZAŠTO

Foto: Turistička organizacija opštine Sečanj

SEČANJ – Turistička organizacija opštine Sečanj među turističke potencijale ove srednjobanatske opštine uvrstila je i lov i ribolov.

Foto: Turistička organizacija opštine Sečanj

U Turističkoj organizaciji ističu da prednost ovog kraja predstavlja blizina velikih gradskih centara – Sečanj je od Beograda i Novog Sada udaljen 80 kilometara, od Vršca 60, Zrenjanina 31, a od rumunske granice 12 kilometara.

„Opština Sečanj je poljoprivredni region sa povoljnim geografskim i klimatskim uslovima za lov i ribolov. Raznovrsna prirodna sredina i vodni resursi pogodna je osnova za formiranje staništa velikog broja životinjskih vrsta, zbog čega su lovišta na teritoriji opštine Sečanj bila oduvek privlačna“, navode u Turističkoj organizaciji.

Lovno područje opštine Sečanj se prostire na 52.220 hektara, a najatraktivniju krupnu lovnu divljač predstavljaju srna, divlja svinja i evropski jelen. Od sitne divljači najzastupljeniji su fazan, zec, patka, afrička grlica, prepelica i poljska jarebica.

Lovišta su otvorenog tipa i beleže značajne rezultate u trofejnom odstrelu.

Kad je reč o ribolovu, u Turističkoj organizaciji tvrde da sečanjska opština, kroz čiju teritoriju protiču Tamiš, Brzava i kanalska mreža Dunav – Tisa – Dunav, a koja poseduje i ribnjake, predstavlja pravu oazu za pecaroše. Vodene površine opštine Sečanj odavno su poznate po bogatstvu  ribom. Izdvajaju se šaran, som, smuđ, štuka i karaš.

Tamiš sa svojim rukavcima, adama, odsečnim meandrima i barama predstavlja najatraktivniju lokaciju za pecanje. U neposredoj blizini su močvarne površine i tereni pogodni za mrestilišta riba.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM