Region YTOP

SEČANJ JE PRAVO MESTO ZA LOVCE I RIBOLOVCE, EVO I ZAŠTO

Foto: Turistička organizacija opštine Sečanj

SEČANJ – Turistička organizacija opštine Sečanj među turističke potencijale ove srednjobanatske opštine uvrstila je i lov i ribolov.

Foto: Turistička organizacija opštine Sečanj

U Turističkoj organizaciji ističu da prednost ovog kraja predstavlja blizina velikih gradskih centara – Sečanj je od Beograda i Novog Sada udaljen 80 kilometara, od Vršca 60, Zrenjanina 31, a od rumunske granice 12 kilometara.

„Opština Sečanj je poljoprivredni region sa povoljnim geografskim i klimatskim uslovima za lov i ribolov. Raznovrsna prirodna sredina i vodni resursi pogodna je osnova za formiranje staništa velikog broja životinjskih vrsta, zbog čega su lovišta na teritoriji opštine Sečanj bila oduvek privlačna“, navode u Turističkoj organizaciji.

Lovno područje opštine Sečanj se prostire na 52.220 hektara, a najatraktivniju krupnu lovnu divljač predstavljaju srna, divlja svinja i evropski jelen. Od sitne divljači najzastupljeniji su fazan, zec, patka, afrička grlica, prepelica i poljska jarebica.

Lovišta su otvorenog tipa i beleže značajne rezultate u trofejnom odstrelu.

Kad je reč o ribolovu, u Turističkoj organizaciji tvrde da sečanjska opština, kroz čiju teritoriju protiču Tamiš, Brzava i kanalska mreža Dunav – Tisa – Dunav, a koja poseduje i ribnjake, predstavlja pravu oazu za pecaroše. Vodene površine opštine Sečanj odavno su poznate po bogatstvu  ribom. Izdvajaju se šaran, som, smuđ, štuka i karaš.

Tamiš sa svojim rukavcima, adama, odsečnim meandrima i barama predstavlja najatraktivniju lokaciju za pecanje. U neposredoj blizini su močvarne površine i tereni pogodni za mrestilišta riba.

Podeli članak
sinovoz
FAM