Region

Saradnja između opštine Novi Bečej i privrednika iz Budimpešte

novi bečej
Novi Bečej

Radni sastanak predstavnika Opštine Novi Bečej i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte biće održan u četvrtak, 31. januara. Sastanak će biti upriličen u prostorijama muzeja Glavaševa kuća, u Novom Bečeju.

 

Sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej Saša Dujin. Oni će razgovarati sa potpredsednikom Trgovinske i industrijske komore Budimpešte Bartošem Gaborom i poverenikom Komore za saradnju sa Zapadnim Balkanom Bornemisa Miklošem.

 

Na sastanku će biti reči o uspostavljanju ekonomske saradnje između Opštine Novi Bečej i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte. Poseban osvrt biće na razvoj turističke i privredne saradnje.

 

Biće i predstavljena turistička ponuda Novog Bečeja, uz mogućnost intenziviranja dolaska mađarskih turista. Takođe, razmatraće se mogućnosti zajedničkog konkurisanja opštine Novi Bečej i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte kod Ministarstva spoljnih poslova Mađarske. Radi se o sredstvima koja je to ministarstvo namenilo za ekonomski razvoj Republike Srbije. Biće i sagledane mogućnosti dovođenja investitora iz Mađarske.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM