Region YSLAJDER

SAMOHRANOJ MAJCI PETORO DECE DODELJEN PLAC ZA KUĆU

ŽITIŠTE – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević uručili su danas Zorici Glušac iz Česterega, samohranoj majci petoro dece, rešenje o dodeljivanju placa od 17 ari na kojem će biti izgrađena kuća za tu porodicu.

Višečlana porodica Glušac živi u veoma teškim stambenim i materijalnim uslovima. Odlukom opštine Žitište da im se dodeli plac, već na proleće, sa prvim građevinskim danima, počeće izgradnja kuće za tu porodicu.

– Često od velikih reči, ideja i razvojnih projekata ne vidimo život običnih ljudi. Zato je zadatak svih opština, Pokrajinske vlade, ali i svih na nacionalnom nivou, da se više angažujemo u ovoj sferi i da pokažemo da je moguće i na ovaj, najdirektniji način, pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je Mirović.

Zorica Glušac se zahvalila svim dobrim ljudima koji su omogućili da njena deca, starosti od 16 godina do godine i sedam meseci, dobiju krov nad glavom.

Mirović je u okviru današnje posete opštini Žitište obišao početak radova na izgradnji kanalizacione mreže i renovirani Dom kulture u Žitištu, kao i novoizgrađenu fiskulturnu salu u OŠ „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu.

Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da je sa rukovodstvom opštine Žitište i škole „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu dogovoreno da se hitno počne sa sanacijom toaleta, zamenom podova i krečenjem škole, za šta će u narednih deset dana biti obezbeđena sredstva.

– U januaru će opština Žitište konkurisati i za sredstva za komunalnu infrastrukturu. Imamo zajedničke planove i verujem da ćemo u narednom periodu tešnje i čvršće sarađivati, jer želimo da u svim naseljenim mestima, prema planovima koje opština bude postavila, rešimo pitanja u komunalnoj infrastrukturi, pre svega pitanja vodosnabdevanja, izgradnje kanalizacione mreže, ali i druga otvorena pitanja, kao što je dolazak investitora, jer to je trajna perspektiva za sve građane opštine – rekao je Mirović i izrazio uverenje da će se konkretni rezultati zajedničke saradnje videti već u 2017. godini.

Podeli članak
sinovoz
FAM