Region YTOP

SAMOHRANA MAJKA PETORO DECE DOBILA DRVA NA POKLON

I deca pomagala da se drva unesu u dvorište

ČESTEREG – Javno preduzeće „Vojvodinašume“ poklonilo je Zorici Glušac iz Česterega, majci petoro dece, pet metara drva za ogrev.

I deca pomagala da se drva unesu u dvorište
I deca pomagala da se drva unesu u dvorište

Ovoj porodici, koja živi u teškim uslovima, svaka pomoć dobro dođe, a drva će poslužiti da se pregura zima i ogreju deca.

– Najviše od svega bi nam značila kuća, jer je naša izuzetno stara i trošna, ima svega četrdeset kvadrata, a kupatilo je u jako lošem stanju – kaže Zorica Glušac.

Struju ova porodica dobija od priključka kod komšije, a u kući ni televizor nemaju. Nameštaj je star, ali su deca čista, uredna i vredna u školi – njih petoro, od kojih najmlađe ima 15 meseci, a najstarije ide u drugi razred Poljoprivredne škole.

Direktor Šumskog gazdinstva Banat – Pančevo pri JP „Vojvodinašume“ Slađan Suručić kaže da je akcija protekla uspešno i da je imala odjeka.

– Dok smo istovarali drva, deca su trčala oko nas i bila nasmejana. Voleli bismo da organizujemo još ovakvih akcija, za druge ugrožene porodice, ali potrošili smo sredstva namenjena za humanitarne svrhe, a Zakon o javnim nabavkama nas ograničava za ovu godinu – kaže Suručić.

Podeli članak
sinovoz
FAM