Region YSLAJDER

SAD I ZVANIČNO: OBJAVLJEN PROGRAM OVOGODIŠNJE GOSPOJINE

Na programu i Revija paradnih zaprega

NOVI BEČEJ – Objavljen je program ovogodišnje manifestacije “Gospojina” u Novom Bečeju, koja će se održati od 24. do 27. avgusta, a iz najave se vidi da će i ovogodišnja proslava u gradu na Tisi proteći uz obilje zanimljivih događaja.

 

gospojina
Na programu i Revija paradnih zaprega

 

Program započinje 24. avgusta, tačno u podne, dolaskom rečne flotile, u 13 časova je otkrivanje biste Aleksandru Beriću, na Tiskom keju, a u 20 časova je svečano otvaranje Ulice zanatskog piva.

 

U petak, 25. avgusta, iz programskih sadržaja izdvajamo sada već tradicionalni Mini sajam poljoprivrede “Poljo-fest”, pa zabavni program “Boat show” i Etno-bazar u centru. U popodnevnom programu je “Gospojinski kotlić”, pa predstavljanje tamburaških bandi, oba događaja takmičarskog karaktera, i na kraju koncert Novice Zdravkovića pod nazivom “Sećanje na Tomu”.

 

U subotu, 26. avgusta, je novi dan za “Poljo-fest” i “Boat show”, biće ponovo otvorena Ulica zanatskog piva, a ispred Narodne biblioteke i Dečja ulica, dok će se u centru održavati Etno-bazar. Pored već standardnih sadržaja, kao novina najavljen je “Motosusret”, u organizaciji lokalnog Moto kluba “Road Runners”, koji će se održati baš u subotu, s početkom u 10 časova. Popodne je “PerSu Avlija zabavlija” za decu, a od 20 časova koncert sastava “Mobilmania” iz Mađarske. Posle njih na binu će “Divlje jagode”, a onda “Riblja čorba”.

 

U nedelju, 27. avgusta, je treći dan za “Poljo-fest”, “Boat show”, Ulicu zanatskog piva i Etno-bazar. U 13 časova sledi 24. Revija paradnih zaprega, defile i takmičenje, a od 14 do 18 časova PerSu Dečja ulica, na platou ispred Narodne biblioteke. U 18 časova je Litija, u hramu Uspenja Presvete Bogorodice. Od 20 časova je koncert Dženana Lončarevića, a onda na scenu izlazi Aca Lukas. Gospojina se završava ponoćnim vatrometom.

Podeli članak
sinovoz
FAM