Region Vesti Zrenjanin

Rekonstrukcija ulica u opštini Sečanj, u planu i drugi radovi u Neuzini i Boki

igor mirović u sečnju
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica u Boki, u opštini Sečanj.

 

On je tom prilikom poručio da se uporedo s tim odvija i sanacija puteva u Neuzini i Jarkovcu. Za ove radove je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 190 miliona dinara.

 

– Ovo je veliki posao za koji smo izdvojili znatna sredstva. Na ovaj način pokazujemo da i male opštine, kojima treba najviše pomoći, mogu da računaju na stalnu podršku Pokrajinske vlade i resornih sekretarijata. To je jedan od naših prioriteta. Želimo da uređenjem saobraćajnica, vrtića, škola i domova zdravlja podstaknemo razvoj manjih sredina i zadržimo ljude u njima – rekao je Mirović.

 

PROČITAJTE JOŠ: Biće izgrađen novi granični prelaz u Srednjobanatskom okrugu

 

On je istakao da je danas postignut dogovor da Pokrajinska vlada finansira i drugu fazu radova na sanaciji ulica u Boki. Nakon toga će asfalt doći do svakog domaćinstva u tom banatskom selu.

 

igor mirović u sečnju
Foto: Pokrajinska vlada

 

Mirović je predsedniku opštine Sečanj Predragu Rađenoviću uručio rešenje o finansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i bušenja i opremanja bunara u Neuzini. Po završetku ovog posla biće rešen problem vodosnabdevanja u tom selu.

 

Igor Mirović je naglasio i da je dogovoreno da Pokrajinska vlada, zajedno sa lokalnom samoupravom, u narednom periodu radi na obezbeđivanju novog prostora za poštu u Neuzini i pripremi projektne dokumentacije za izgradnju sportske sale u Boki.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović je rekao da će zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade meštani Neuzine imati obezbeđenu pijaću vodu. Dodao je da će u Boki, Jarkovcu i Neuzini, samo u prvoj fazi, biti devet rekonstruisanih ulica.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM