Region Vesti Zrenjanin

Rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat, obnavlja se i prelaz u Perlezu

rekonstrukcija pruge titel - orlovat
Foto: Infrastruktura železnice Srbije

Rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat, čija je dužina 24 kilometra, počela je juče, objavila je „Infrastruktura železnice Srbije“. Reč je o železničkoj deonici na pruzi Novi Sad – Rasputnica Sajlovo – Rimski Šančevi – Orlovat.

 

Rekonstrukcijom pruge Titel – Orlovat obuhvaćeni su radovi na gornjem stroju pruge, a planirano je da traju 200 dana.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin traži privatnog partnera za posao od 6,7 milijardi dinara

 

Na pruzi između Titela i Orlovata predviđena je zamena šina i pragova, kao i posipanje novog tucanika. Za izvođenje radova pripremljen je materijal, kao što su šine, tucanik, zatim drveni i betonski pragovi, kao i ostali kolosečni pribor neophodan za rekonstrukciju pruge.

 

U okviru ovih radova biće obnovljeno i 14 putnih prelaza, od kojih je jedan u Perlezu automatski, dok su ostali obeleženi znacima vertikalne i horizontalne signalizacije.

 

„Infrastruktura železnice Srbije“ iz sopstvenih sredstava finansira izvođenje radova na deonici između Titela i Orlovata.

 

rekonstrukcija pruge titel - orlovat
Foto: Infrastruktura železnice Srbije

 

Poslednji radovi pre više od pola veka

 

U prvoj fazi, koja će trajati od 6. do 30. septembra, predviđeno je da se radovi izvode u trajanju od šest časova, i to u periodu od 7 do 13 sati svakog dana. Reč je o pripremnim radovima, koji su neophodni kako bi izvođači započeli rekonstrukciju pruge.

 

Od 1. oktobra radovi će se izvoditi u vremenu od 7 do 17 sati sve do okončanja posla.

 

U periodu kada ne bude radova, odvijaće se teretni saobraćaj na deonici od Novog Sada do Orlovata i dalje prema Pančevu, odnosno Zrenjaninu, kao alternativnim železničkim pravcima u uslovima gradnje pruge za velike brzine od Novog Sada do Subotice. U zavisnosti od intenziteta teretnog saobraćaja, predviđena je mogućnost da se radovi privremeno prekidaju na dva do tri dana, kako bi se zadovoljile potrebe privrede.

 

Na ovom železničkom pravcu ne odvija se saobraćaj putničkih vozova.

 

„Kada radovi budu okončani, nosivost po osovini pruge iznosiće 22,5 tona. To će privredi ovog regiona omogućiti najkvalitetniji i najefikasniji transport robe“, kažu u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

 

Rekonstrukcija deonice Titel – Orlovat predstavlja deo obnove alternativnog železničkog pravca Pančevo – Orlovat – Novi Sad, sa železničkom deonicom Orlovat – Zrenjanin.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Rekonstrukciju ove pruge izvodiće preduzeće ZGOP iz Novog Sada. Poslednji put radovi na ovoj deonici izvođeni su pre više od pola veka.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz