Region YTOP

REKA TISA KRIJE BLAGO, NA VAMA JE DA GA OTKRIJETE

ARADAC – U organizaciji udruženja “Lokalni edukativni ekološki izazov”, a uz podršku Grada Zrenjanina, Mesne zajednice Aradac i kompanije “Gomex”, minulog vikenda održana je prva manifestacija “Riznica Donjeg Potisja”.

 

 

Događaj je organizovan na aradačkom delu tiske plaže, a njen cilj je bio da se građanima približe reka Tisa i njene brojne lepote.

 

Takmičarsku riblju čorbu od tiske ribe pripremalo je četrdesetak majstora kulinara, a za svakog od njih kompanija “Gomex” je obezbedila vredan poklon paket.

 

 

Na manifestaciji se predstavio i manji broj izlagača koji su ponudili interesantne ručno rađene proizvode. U okviru zanimljivog programa, nastupile su aradačke “Meškarke” i dva tamburaška orkestra, a voditelj je bio glumac Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina Milan Kočalović – Koča.

 

 

Kako su saopštili organizatori, cilj organizovanja manifestacije “Riznica Donjeg Potisja” je da podstakne što veći broj Zrenjaninaca i drugih gostiju da borave na reci Tisi, zatim promocija gastronomskih specijaliteta ovog područja i upoznavanje sa svim prirodnim lepotama i ostalim vrednostima koja Tisa nesebično daruje.

 

Tisa

 

Mnogi posetioci i ljubitelji Tise možda ne znaju da, po istorijskim podacima, postoji mogućnost da je čuveni Atila Bič Božiji sahranjen negde u koritu reke Tise. Tačna lokacija se ne zna, dok članovi udruženja “Lokalni edukativni ekološki izazov” tvrde da su ipak pronašli Atilino blago.

 

 

“Naravno, svako ima drugačije shvatanje šta je to blago i svako treba za sebe da otkrije kakvo mu blago zapravo Tisa nudi”, poručili su organizatori.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM