Region

RAZVOJ TURIZMA: Iranska delegacija stiže u posetu Banji „Rusanda“

Said Hoseini, Vladimir Eremić i Zorica Ćulibrk
Said Hoseini, Vladimir Eremić i Zorica Ćulibrk

Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Rusanda“ iz Melenaca u utorak, 17. jula, posetiće delegacija Irana, na čelu sa predsednikom Iranskog trgovinskog centra za Balkan Saidom Hoseinijem, najavljeno je iz ove ustanove.

 

Ova poseta uslediće nakon što su predstavnici Banje „Rusanda“ učestvovali na poslovnom forumu koji je Privredna komora Srbije, krajem juna, organizovala u okviru 15. zasedanja mešovite komisije sa Iranom. Tom prilikom, v.d. direktora „Rusande“ Zorica Ćulibrk i konsultant za finansijske poslove Vladimir Eremić ostvarili su kontakt sa  dopisnikom novinske agencije IRNA Ebrahimom Sabzevarijem i predstavnikom turističke agencije iz grada Ahvaza i članom Privredne komore provincije Huzestan Amirom Zamanizadehom, a razgovarano je i sa Saidom Hoseinijem.

 

Tokom razgovora, predstavnici Irana iskazali su veliku zainteresovanost za dalju saradnju sa melenačkom ustanovom, imajući u vidu stručni kadar i potencijale i mogućnosti koje pruža „Rusanda“, a pogotovo kada je reč o lekovitom peloidu, koji je jedinstven po svom sastavu, ne samo u našoj zemlji, nego i u svetu, i koji se nalazi isključivo na ovom lokalitetu.

 

„Kao rezultat ovih razgovora u utorak, 17. jula, uslediće zvanična poseta predstavnika Irana, koju će predvoditi Said Hoseini sa visokim zvaničnicima. U okviru ove posete očekujemo konkretne dogovore u vezi sa dolaska iranskih turista kod nas, kao i moguće dalje saradnje koja bi se proširila i na Iran“, saopštila je Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“, uz napomenu da je ovaj događaj od velikog značaja ne samo za ovu ustanovu, nego i šire.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM