Region

Razmišlja se o unapređenju uslova za smeštaj dece mlađeg uzrasta

Perlez

Čelnici Mesne zajednice Perlez predstavili su gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću određene komunalne probleme koje su ocenili kao prioritetne za rešavanje u narednom periodu.

 

Tokom razgovora bilo je reči o stanju asfaltnih puteva u selu, zatim atarskog puta ka Knićaninu, o seoskoj rasveti, mogućnosti revitalizacije i uređenja određenih objekata koji nisu u funkciji, izgradnji eko-česme, angažovanju komunalnog radnika i drugim pitanjima od značaja za život stanovnika Perleza, koji sa 3.300 stanovnika predstavlja jedno od najvećih sela na području grada Zrenjanina.

 

– Saglasili smo se oko određenih prioriteta u komunalnoj oblasti koje su kao takve ocenili predstavnici Mesne zajednice Perlez. To sigurno nisu nerešivi problemi i siguran sam da ćemo ih zajednički u narednom periodu rešavati na obostrano zadovoljstvo. Savet Mesne zajednice aktivan je u stvaranju uslova da ovo selo napreduje, a posebno smo se obradovali podatku da će na jesen čak 40 malih Perležana krenuti u školu, što je izuzetno lepa vest – kazao je Janjić.

 

Taj poslednji podatak saopštila je direktorka Osnovne škole “Đura Jakšić” Mirjana Sekulić koja je navela da će na jesen u klupe sesti čak 40 prvaka, te da je ova obrazovna ustanova, sa više od 300 đaka, među najvećim seoskim školama u Zrenjaninu. Kako je rečeno ovom prilikom, razmišlja se i o unapređenju uslova za smeštaj dece mlađeg uzrasta u delu škole namenjenom mališanima predškolskog uzrasta, te se i o tome razgovaralo. Ovo je posebno bitno imajući u vidu sve veće radno angažovanje Perležana u preduzećima u Zrenjaninu i potrebe da neko brine o deci u produženom boravku.

 

Poseta Perlezu realizovana je u okviru redovnih aktivnosti gradonačelnika koje se tiču obilaska svih sela i razgovora s njihovim predstavnicima. Osim Janjića, Perlez su posetili i član Gradskog veća Pero Pilipović i načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM