Region Vesti Zrenjanin

Razmatrano stanje vodotokova na teritoriji Srednjobanatskog okruga

stanje vodotokova
Ranijih godina organizovana je odbrana od poplava

Na današnjoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije razmatrano je stanje vodotokova na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga. Sednicom je predsedavala načelnica Okruga i komandant Okružnog štaba Snežana Vučurević.

 

Ovom prilikom je konstatovano da je stanje vodotokova na području srednjeg Banata stabilno.

 

„Stanje svih odbrambenih nasipa duž rečnih tokova je na zadovoljavajućem nivou. Nisu registrovane negativne pojave u vidu curenja kroz telo nasipa. Vodostaj na reci Tamiš je u režimu redovne odbrane od poplava“, saopšteno je posle sednice.

 

Jedinice lokalnih samouprava na teritoriji Srednjobanatskog okruga održale su sednice štabova za vanredne situacije. Na njima je ocenjeno da se u narednom periodu ne očekuju veći problemi na terenu i pored najavljenih većih količina padavina.

 

„Na teritorijama lokalnih samouprava identifikuju se zone rizika od poplava kao i rizika od pojave unutrašnjih voda. Definišu se i mere zaštite i organizuju adekvatne mere odbrane od poplava“, saopšteno je nakon sednice.

 

Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo naložili su sanitarnoj inspekciji da prati i dostavlja informacije u vezi ugroženosti objekata pod sanitarnim nadzorom. Ovo se naročito odnosi na objekte javnog vodosnabdevanja i predškolske ustanove, škole, zdravstvene ustanove i drugo.

 

U vezi sa aktuelnom situacijom naloženo je i praćenje stanja vodosnabdevanja i epidemiološke situacije u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM