Region

Raspisan novi konkurs za kupovinu seoskih kuća u Vojvodini

konkurs za kupovinu seoskih kuća
Foto: Pixabay

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je šesti konkurs za dodelu sredstava bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

 

Konkurs je otvoren do 15. aprila. Cilj konkursa je unapređenje ekonomskog položaja žena putem porasta broja vlasnica nepokretnosti. Cilj je i podsticanje razvoja ruralnih sredina i poboljšanje demografske strukture kroz dolazak dece i povećanje nataliteta.

 

Konkursom je predviđeno 30 miliona dinara, što znači da će najmanje 30 bračnih ili vanbračnih partnera do kraja godine postati vlasnici nekretnine u nekom od vojvođanskih sela. Cena jedne kuće ne sme da prelazi sumu od milion dinara.

 

Pravo učešća imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života. Kriterijumi za dodelu sredstava su obrazovanje učesnika konkursa, radni odnos, godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina)… Uslov je i da nisu vlasnici/suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine. Takođe, potrebno je da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM