Region YSLAJDER

RASPISAN JAVNI POZIV ZA JAVNE RADOVE U SEČNJU

Sečanj

SEČANJ – Opština Sečanj raspisala je javni poziv za sprovođenje ovogodišnjih javnih radova na području te srednjobanatske komune. Zahvaljujući ovim merama zapošljavaju se nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a javni radovi imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa, kao što su prevencija i pomoć starima, sanacija divljih deponija, uređenje i izgradnja puteva i drugo.

 

sečanj javni poziv
Sečanj

 

„Javni radovi se organizuju u cilju zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je do tri meseca“, saopštili su iz sečanjske opštine.

 

Sredstva za javne radove, u ukupnom iznosu od četiri miliona dinara, obezbeđena su odlukom o budžetu opštine Sečanj za 2017. godinu. Novac iz opštinske kase se koristi za isplatu neto zarade nezaposlenim licima uključenim u javne radove, u visini od 18.000 dinara, koja je uvećana za pripadajuće poreze i doprinose, kao i naknadu troškova dolaska i odlaska sa rada u visini do 2.000 dinara mesečno.

 

„Javni radovi se mogu organizovati i sprovoditi u oblastima održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, kao i zaštite životne sredine i prirode. Pravo učestvovanja u postupku sprovođenja javnih radova imaju javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, društvene organizacije i udruženja građana“, navode u Opštini Sečanj.

 

Prijava za sprovođenje javnog rada podnosi se u tri primerka, na pisarnici Opštinske uprave Sečanj, a odluku o odobravanju donosi predsednik opštine, uz prethodno mišljenje Lokalnog saveta za zapošljavanje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz