Region

Radna akcija u Tomaševcu

TOMAŠEVAC – Socijalistička omladina grada Zrenjanina obeležila je 70 godina dobrovoljnog omladinskog rada akcijom u Tomaševcu, kako bi podstakla mlade na aktivizam i volonterizam.

Po uzoru na stare dane
Po uzoru na stare dane

Na poziv omladinaca SPS-a, na radnu akciju uređenja sela odazvalo se četrdesetak dobrovoljaca iz redova Gradskog odbora ove stranke u Zrenjaninu, a njima su se pridružili i meštani Tomaševca i članovi mesnog vatrograsnog društva. Tokom akcije, učesnici su uredili centar sela, park, pijacu i dvorište Osnovne škole “Mladost”.

“Lokalne radne akcije svojevremeno su imale značajnu ulogu u izgradnji našeg grada. Dobrovoljan rad izuzetno se cenio, a rad za opšte dobro krasio je duh hiljada sugrađana koji su bili angažovani na izgradnji puteva, asfaltiranju trotoara, kanalizacionih sistema, na gasifikaciji grada, čišćenju jezera, pošumljavanju i mnogim drugim poslovima. U vremenu kada su se omladinske radne akcije sprovodile, aktivizam i ideja udruženog rada imale su prevashodno za cilj dobrobit svih, a svakako su podsticale na ono što je najvažnije, a to je duh zajedništva”, navodi se u saopštenju Socijalističke omladine, dostavljenom redakciji portala “Zrenjaninski”.

Podeli članak
sinovoz
FAM