Region

Radna akcija u Tomaševcu

TOMAŠEVAC – Socijalistička omladina grada Zrenjanina obeležila je 70 godina dobrovoljnog omladinskog rada akcijom u Tomaševcu, kako bi podstakla mlade na aktivizam i volonterizam.

Po uzoru na stare dane
Po uzoru na stare dane

Na poziv omladinaca SPS-a, na radnu akciju uređenja sela odazvalo se četrdesetak dobrovoljaca iz redova Gradskog odbora ove stranke u Zrenjaninu, a njima su se pridružili i meštani Tomaševca i članovi mesnog vatrograsnog društva. Tokom akcije, učesnici su uredili centar sela, park, pijacu i dvorište Osnovne škole „Mladost“.

„Lokalne radne akcije svojevremeno su imale značajnu ulogu u izgradnji našeg grada. Dobrovoljan rad izuzetno se cenio, a rad za opšte dobro krasio je duh hiljada sugrađana koji su bili angažovani na izgradnji puteva, asfaltiranju trotoara, kanalizacionih sistema, na gasifikaciji grada, čišćenju jezera, pošumljavanju i mnogim drugim poslovima. U vremenu kada su se omladinske radne akcije sprovodile, aktivizam i ideja udruženog rada imale su prevashodno za cilj dobrobit svih, a svakako su podsticale na ono što je najvažnije, a to je duh zajedništva“, navodi se u saopštenju Socijalističke omladine, dostavljenom redakciji portala „Zrenjaninski“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.