Region Vesti Zrenjanin

Rad čuvene skele u Tarašu u ovim vanrednim uslovima

taraška skela

Zbog vanrednog stanja izmenjen je režim rada i taraške skele na reci Tisi, pa umesto od 7 do 19 časova, skeledžije voze skraćeno, od 7 do 16.30 časova.

 

Popodnevni termin usklađen je sa novim propisima o zabrani kretanja posle 17 časova, da bi radnici na skeli mogli da stignu do svojih kuća pre početka policijskog časa.

 

Pročitajte još: Odložena javna licitacija poljoprivrednog zemljišta u Novom Bečeju

 

– Ovo radno vreme za sada neće stvarati probleme žiteljima Taraša, koji najviše koriste skelu. Dobar deo ovosezonskih ratarskih poslova je završen sa zatvaranjem brazda i đubrenjem. A povrtari još nisu krenuli punom parom. U međuvremenu, mi ćemo sa nadležnima razmotriti kakve su mogućnosti da se rad skele produži, u jeku poljoprivredne sezone – kaže za portal zrenjaninski.com Stevan Dopuđ, predsednik Saveta Mesne zajednice Taraš.

 

Taraška skela, inače, najbrži je i najjeftiniji način da poljoprivrednici iz ovog sela stignu do svojih njiva. Naime, gro obradive zemlje u svojini Tarašana nalazi se na bačkoj strani reke.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM