Foto dana Region

Putni pravci su prohodni, ali se preporučuje oprez u saobraćaju

Putni pravci su prohodni
Foto: Zoran Bogaroški

Putni pravci na području pet lokalnih samouprava Srednjobanatskog upravnog okruga su prohodni i nema prekida u saobraćaju, kaže za portal zrenjaninski.com načelnica Okruga Snežana Vučurević.

 

– Prema izveštajima sa terena, saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima u okrugu, ali je kolovoz vlažan i ima do pet centimetara snega. Zimske službe su neprekidno na terenu i intenzivno rade. Sve lokalne samouprave postarale su se da putevi koji su u njihovoj nadležnosti budu prohodni. I granični prelazi su prohodni i u punoj funkciji – kaže Vučurević.

 

Putevi na području Zrenjanina, čije održavanje je povereno firmi „Eko-gradnja“ su prohodni, ali se prepoučuje oprez u saobraćaju. Razlog je vlažan kolovoz.

 

– Svi putevi na području grada Zrenjanina, za čije zimsko održavanje je zadužena „Eko-gradnja“, prohodni su i saobraćaj se na njima odvija bez zastoja. U pitanju je 75 kilometara kolovoza u samom gradu i 130 kilometara van grada – ističe Vanja Bugarin, dežurni na zimskom punktu „Eko-gradnje“.

 

A prema rečima Mitra Vučurevića, predsednika opštine Žitište, u toj opštini problematičan je bio deo puta prema Hetinu. Međutim, zimske službe su uspešno intervenisale.

 

– Postoji jedan deo puta prema Hetinu koji je uvek problematičan kada su obilne zimske padavine. Planiramo da tamo načinimo vetrozaštitni pojas kojim bi se taj problem rešio – napominje Mitar Vučurević.

 

Putni pravci su prohodni
Foto: Zoran Bogaroški

 

Podeli članak
sinovoz
FAM