Region

Psi se provukli kroz ogradu, ušli u dvorište i podavili trinaest kokošaka!

psi podavili trinaest kokošaka

Psi koji lutaju ulicama Elemira izazvali su jedan nemili događaj koji je uznemirio porodicu Jeličić iz ovog banatskog sela. Psi su, naime, ušli u dvorište ove elemirske familije i podavali im 13 kokošaka. Iza „nezvanih gostiju“ ostala je samo ružna slika – perje svuda po dvorištu i delovi usmrćenih kokošaka.

 

– U selu ima mnogo pasa koji, ili nemaju vlasnike, ili su na ulici bez ikakvog nadzora. Ima ih i agresivnih, pa je problem pustiti decu samu da se igra na ulici. Mi imamo ograđeno dvorište, ali to nije bio problem da se psi uvuku unutra i podave nam 13 kokošaka. Odmah sam alarmirala sve nadležne u mesnoj zajednici, zvala sam i „Čistoću i zelenilo“. Radnici su došli i uspeli da uhvate dva psa, ali ko zna koliko ih je još na ulici. Ovo nije problem koji se jednokratno rešava, to mora sistematski da se radi – ispričala je za portal zrenjaninski.com Bojana Jeličić iz Elemira.

 

Sekretar Mesne zajednice Elemir Dragiša Cukić kaže za naš portal da se po svakoj prijavi meštana reaguje.

 

– Kada nam žitelji prijave problem sa lutalicama, mi zovemo „Čistoću“ i oni ljudi urade sve što je u njihovoj moći. Problem su i psi koji imaju vlasnika, ali lutaju selom. Ove prave lutalice izgube se u ulici i radnici zoohigijene ih lako uhvate. A ovi psi što imaju vlasnike, znaju kroz koju rupu treba da pobegnu. Posle ovog poslednjeg slučaja, radnici zoohigijene su uhvatili dva psa, ali trebalo bi da dođu i da prođu kroz celo selo – ističe Cukić.

 

Prema važećem pravilniku, psi lutalice se samo privremeno zadržavaju u prihvatilištu, gde se vakcinišu i sterilišu, i onda se ponovo vraćaju na mesto gde su uhvaćeni. Tamo ih niko ne hrani, i problem se ponavlja.

 

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz