Region Vesti Zrenjanin

Prvi korak ka izgradnji dečjeg igrališta i sportskih terena u Orlovatu

grad zrenjanin
Foto: Zoran Bogaroški

Gradsko veće u Zrenjaninu načinilo je prvi korak da se u Orlovatu realizuje projekat izgradnje dečjeg igrališta i sportskih terena.

 

Veće je, naime, donelo odluku da se pokrene postupak za pribavljanje građevinskog zemljišta u javnu svojinu, neposrednom pogodbom i bez naknade.

 

-Zbog nerešenih imovinsko–pravnih odnosa, projekat izgradnje dečjeg igrališta i sportskih terena u Orlovatu, za šta je pokrajina obezbedlila novac, do sada nije mogao da bude realizovan. Ovom odlukom, kojom će grad bez naknade pribaviti građevinsko zemljište u vlasništvu republike, stvaraju se uslovi da Orlovat dobije terene i igralište. Grad Zrenjanin će moći da investira, i da se projekat koji je Orlovaćanima odobren, konačno i realizuje – kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

Reč je o parceli površine tri hektara i tri ara, na potesu pod nazivom „Selo“.

 

Problem sa izgradnjom dečjeg igrališta i sportskih terena prisutan je već sedam godina. Prvobitno je zamišljeno da se igralište i tereni grade na jednoj parceli, pa se od toga odustalo zbog nerešenih vlasničkih odnosa. Izabrana je druga parcela, ali su se problemi pojavili i u vezi sa njom. Konačno, ovom odlukom, omogućiće se izgradnja onoga što je planirano.

 

– Prema projektu gradiće se igralište za odbojku na pesku, tenis, basket, mala teretana i takozvani dečji kutak, odnosno dečje igralište. Još nam predstoji nekoliko koraka do realizacije, ali prvi korak jeste prenos svojine nad parcelom u vlasništvo Grada. Važno je da se krenulo i ako sve bude išlo kako treba, radovi bi mogli početi do kraja godine – kaže za portal zrenjaninski.com Jela Tarajić Ostojić, sekretar Mesne zajednice Orlovat.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM