Region Vesti Zrenjanin

Prve kuće u Stajićevu uskoro će biti priključene na kanalizacionu mrežu

nemanja milinković

Prve kuće u Stajićevu uskoro će biti priključene na kanalizacionu mrežu, potvrdio je za portal zrenjaninski.com nekadašnji član Saveta Mesne zajednice Stajićevo Nemanja Milinković.

 

Meštani ovog sela, nadomak Zrenjanina, decenijama su čekali na kanalizaciju. Sada su se konačno stekli uslovi da ona i proradi.

 

– Po preuzimanju Saveta MZ Stajićevo, 2012. godine, aktivno smo učestvovali u rešavanju problema fekalne kanalizacije, što je jedan od kapitalnih poslova u selu. Kao odbornik Skupštine grada Zrenjanina u dva mandata lobirao sam da se ovaj problem reši i imali smo veliko razumevanje od strane lokalne samouprave – kazao je Nemanja Milinković.

 

PROČITAJTE JOŠ: Nema bojazni od izlivanja: Stabilna situacija na rekama u Vojvodini

 

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu je izrađen tehnički projekat i pribavljene su sve građevinske dozvole i saglasnosti.

 

– Čekalo se da se kanalizacija u susednoj Ečki poveže do kraja, jer se mi kačimo na to selo. Sada su se napokon stvorile sve mogućnosti da se i Stajićevo priključi na fekalnu mrežu i da počne njeno korišćenje – objasnio je Milinković.

 

fekalna kanalizacija u stajićevu

 

Proverena ispravnost pumpi u crpnoj stanici

 

Na elektro-mrežu je povezana crpna stanica broj 6, koja je najniža na slivu. Danas su, u prisustvu predstavnika seoskog rukvodstva, na čelu sa predsednikom Saveta MZ Bojanom Janjićem, radnici Elektrodistribucije i JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina došli u Stajićevo da bi proverili ispravnost pumpi u toj crpnoj stanici. Pokazalo se da je sve u redu.

 

– Naše selo broji oko 2000 stanovnika, a otprilike sto kuća će u prvoj fazi biti povezano na mrežu. Dosadašnja vrednost radova iznosi oko 12 miliona dinara. Investitor je Grad Zrenjanin, a izvođač „Vodovod i kanalizacija“ – naveo je Milinković.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

On je dodao da se u narednom periodu, kada je reč o većim projektima u selu, planira nastavak izgradnje kanalizacione mreže, a na proleće i asfaltiranje kompletne ulice Milinka Đorđevića.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM