Region

PROŠIRENjE KAPACITETA SKLADIŠTA GASA U BANATSKOM DVORU

BANATSKI DVOR – Član Izvršnog odbora i direktor Departmana za perspektivni razvoj i nauku kompanije „Gasprom“ Oleg Aksjutin i generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović potpisali su Sporazum o naučno – tehničkoj saradnji i partnerstvu koji, između ostalog, podrazumeva i zajedničko angažovanje na proširenju skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

banatski-dvor

– U ovom trenutku razmatraju se tri varijante za proširenje kapaciteta Podzemnog skladišta gasa „Banatski Dvor“, a sledeće nedelje biće održan zvanični sastanak stručnjaka na kome će se razgovarati o tome koji je scenario najprihvatljiviji tehnički, geološki i ekonomski – istakao je Aksjutin.

Aksjutin je rekao da se razmatra i kapacitet do dve milijarde kubika u Banatskom Dvoru, a koliko tačno, i na to će pitanje, kako je napomenuo, odgovoriti studije stručnjaka.

Na pitanje novinara o vrednosti buduće investicije u Banatski Dvor, generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović je rekao da to zavisi od modela koji će biti odabran.

– Ako bismo išli na kapacitet od milijardu kubika, koji podrazumeva rezervne kompresore i izgradnju novog gasovoda, to je onda investicija reda veličine od oko 70 miliona evra – rekao je Bajatović, ističući da će se ovde raditi po principu projektnog finansiranja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz