Region Vesti Zrenjanin

Proglašeni dobitnici povelja i zahvalnica Opštine Žitište za 2019. godinu

proglašeni dobitnici povelja opštine žitište

Komisija za dodelu nagrada i priznanja saopštila je ko su ovogodišnji dobitnici povelja i zahvalnica Skupštine opštine Žitište. Ova priznanja se dodeljuju zaslužnim pojedincima i kolektivima povodom Dana opštine Žitište.

 

Dobitnici povelja jedna firma i dvojica Žitištana

 

Povelju Opštine Žitište za 2019. godinu dobilo je preduzeće „M.B.S Cetex“ iz Česterega. Priznanje je firmi dodeljeno za doprinos privrednom razvoju ove srednjobanatske opštine i povećanju zaposlenosti. Dobitnik povelje je i Ninoslav Amižić iz Žitišta, za dugogodišnji doprinos afirmaciji sporta, radu udruženja, kao i unapređenje društvenog života i rada u lokalnoj zajednici. Nikola Pešut iz Žitišta povelju je dobio za dugogodišnji nesebičan doprinos u razvoju i afirmaciji sporta – košarke.

 

Dodeljeno i devet zahvalnica

 

Ovom prilikom dodeljeno je i devet zahvalnica Opštine Žitište. Dobitnici zahvalnica su Predrag Radaković iz Žitišta, za postignute rezultate iz oblasti kulture i veliki doprinos u afirmaciji književnog stvaralaštva, kao i Jovan Srdanov iz Srpskog Itebeja. Njemu je zahvalnica dodeljena za doprinos u radu mesne zajednice i unapređenje uslova života i rada u lokalnoj zajednici.

 

Zahvalnice su dobili i Janoš Vajda iz Torde, za izuzetan doprinos u radu mesne zajednice, udruženja i razvoj sporta u lokalnoj zajednici, i Tibor Varga iz Novog Itebeja. On je zaslužan za doprinos u radu DVD Novi Itebej i afirmaciji lokalne zajednice. Andraš Šimon iz istog sela zahvalnicu je dobio za doprinos u radu udruženja penzionera i afirmaciji lokalne zajednice.

 

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Torak zahvalnica je dodeljena za dugogodišnji predan rad na spašavanju od požara stanovništva i imovine, a profesorki muzičkog Lidiji Čini za postignute rezultate iz oblasti muzičke kulture, odnosno nastupa horova.

 

Pročitajte još: Bajkeri i Deda Mraz obradovali mališane u Belom Blatu (Foto)

 

Zorana Nikolić iz Žitišta dobila je zahvalnicu za postignute izuzetne rezultate iz oblasti sporta, odnosno za osvajanje trećeg mesta na prvenstvu Evrope i sveta u kik boksu. Aleksandri Rapajić iz Žitišta zahvalnica Opštine dodeljena je za postignute izuzetne rezultate iz oblasti sporta. Rapajić je, naime, seniorski šampion Srbije u kik boksu i olimpijskom boksu, prvak sveta i prva na rang listi.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM