Region YSLAJDER

PRODAJU GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE, VEĆ IMA ZAINTERESOVANIH

Teritorija opštine Nova Crnja

NOVA CRNJA – Predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov raspisao je oglas za javno nadmetanje za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine tri hektara, koje je u svojini novocrnjanske opštine. Zemljište, koje je predmet prodaje, nalazi se uz put Zrenjanin – Temišvar, pored teretnog ulaza u šećeranu u Srpskoj Crnji.

 

Teritorija opštine Nova Crnja

 

– Opština tu ima veću parcelu u svojini, ali su otcepljena tri hektara za prodaju, uz precizno navedene uslove. Licitacija će se održati 31. avgusta, u 13 časova, u prostorijama opštine Nova Crnja, a početna cena je 3,3 miliona dinara – kaže Milankov za portal zrenjaninski.com.

 

On napominje da je zemljište ponuđeno na prodaju jer već postoji zainteresovani investitor.

 

Na parceli koja se prodaje mogu se graditi različiti poslovni i proizvodni sadržaji koji ne ugrožavaju životnu sredinu. Onaj ko da najbolju ponudu za ova tri hektara, moraće da odradi i plati proceduru pretvaranja poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Kupac će snositi i troškove potvrđivanja ugovora o otuđenju kod javnog beležnika. Obaveze kupca su i da o svom trošku privede nameni zemljište na osnovu građevinske dozvole, održava plac i obavi komunalno opremanje parcele. Kompletnu investiciju pobednik licitacije mora da realizuje za tri godine.

 

Iz oglasa se može zaključiti da će se u prvoj i drugoj fazi realizacije investicije izgraditi dva postrojenja na biogas, svako snage od po jedan megavat. U trećoj fazi previđena je gradnja staklenika, plastenika, toplovoda i sličnih objekata. Investitor će imati i obavezu da zaposli najmanje deset radnika sa područja opštine Nova Crnja.

Podeli članak
sinovoz
FAM