Region YSLAJDER

PRODAJU GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE, VEĆ IMA ZAINTERESOVANIH

Teritorija opštine Nova Crnja

NOVA CRNJA – Predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov raspisao je oglas za javno nadmetanje za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine tri hektara, koje je u svojini novocrnjanske opštine. Zemljište, koje je predmet prodaje, nalazi se uz put Zrenjanin – Temišvar, pored teretnog ulaza u šećeranu u Srpskoj Crnji.

 

Teritorija opštine Nova Crnja

 

– Opština tu ima veću parcelu u svojini, ali su otcepljena tri hektara za prodaju, uz precizno navedene uslove. Licitacija će se održati 31. avgusta, u 13 časova, u prostorijama opštine Nova Crnja, a početna cena je 3,3 miliona dinara – kaže Milankov za portal zrenjaninski.com.

 

On napominje da je zemljište ponuđeno na prodaju jer već postoji zainteresovani investitor.

 

Na parceli koja se prodaje mogu se graditi različiti poslovni i proizvodni sadržaji koji ne ugrožavaju životnu sredinu. Onaj ko da najbolju ponudu za ova tri hektara, moraće da odradi i plati proceduru pretvaranja poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Kupac će snositi i troškove potvrđivanja ugovora o otuđenju kod javnog beležnika. Obaveze kupca su i da o svom trošku privede nameni zemljište na osnovu građevinske dozvole, održava plac i obavi komunalno opremanje parcele. Kompletnu investiciju pobednik licitacije mora da realizuje za tri godine.

 

Iz oglasa se može zaključiti da će se u prvoj i drugoj fazi realizacije investicije izgraditi dva postrojenja na biogas, svako snage od po jedan megavat. U trećoj fazi previđena je gradnja staklenika, plastenika, toplovoda i sličnih objekata. Investitor će imati i obavezu da zaposli najmanje deset radnika sa područja opštine Nova Crnja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.