Region Vesti Zrenjanin

Prodaja robe iz vozila dozvoljena je na ovim mestima u opštini Žitište

prodaja robe iz vozila na području opštine žitište

Na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine opštine Žitište, koja je zakazana za sutra, naći će se i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o određivanju lokacija za prodaju robe van poslovnog prostora na teritoriji žitištanske opštine.

 

Kako se navodi u obrazloženju, izmene o kojima će se izjasniti odbornici uslediće na inicijativu Mesne zajednice Torda. Rukovodstvo sela je tražilo izmene odluke zbog povećanog prometa robe na već određenoj lokaciji za prodaju van poslovnog prostora.

 

Prema ovoj odluci, prodaja robe iz vozila može se obavljati na striktno određenim lokacijama po selima.

 

PROČITAJTE JOŠ: Bivši radnici godinama ne mogu da naplate zaostale zarade

 

Ovakav način prodaje u Žitištu je dozvoljen na prostoru ispred platoa kod tržnog centra, u ulici Đure Jakšića bb. U Ravnom Topolovcu prodaja robe iz vozila moguća je na prostoru ispred Doma kulture. U Torku je to prostor na uglu Trga slobode i ulice Svetozara Markovića.

 

Koja roba sme da se prodaje iz vozila?

 

U Novom Itebeju prodaja van poslovnog prostora dozvoljena je u dvorištu pored postavljenih tezgi (Maršala Tita 59). U Srpskom Itebeju reč je o prostoru gde su i tezge (Trg slobode bb), a u Međi ispred prodajnih mesta (JNA bb).

 

Prodaja robe iz vozila u Hetinu dozvoljena je na prostoru ispred prodajnih mesta, u ulici Omladinskoj bb. U Banatskom Dvoru na raspolaganju je prostor ispred Doma kulture.

 

U Česteregu za ovu vrstu prodaje određen je prostor ispred prodajnih mesta (Maršala Tita 46-48), u Banatskom Karađorđevu ispred mesne zajednice i Doma kulture (prošireni deo puta), a u Tordi prostor ispred zgrade mesne zajednice.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Na spisku robe koja se može prodavati iz vozila su kupus, lubenice i drugo voće i povrće u većim količinama, u sezoni karakterističnoj za određenu namirnicu, zatim ogrevno drvo, kao i proizvodi zanatlija (drvena galanterija – delovi nameštaja), koji se koriste isključivo u domaćinstvu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM