Foto dana Region Vesti Zrenjanin

Preduzetnik Nikola Pešut izgradio teniski teren u Žitištu

teniski teren

Sve je više teniskih terena u Srbiji, pa tako i u srednjem Banatu. A odnedavno je jedan teniski teren izgrađen i u Žitištu, i to u privatnoj režiji. U funkciji će biti od proleća iduće godine.

 

Preduzetnik Nikola Pešut iz Žitišta ostvario je san da u svom selu, i na svom imanju, izgradi teniski teren. I ne samo to, namera mu je da se u ovom banatskom mestu, opštinskom sedištu, formira teniski klub.

 

– Tenis je sve popularniji sport, i hteo sam da mladi ovde imaju priliku da igraju ne samo fudbal i košarku, već i tenis. Pokazalo se, Novak Đoković i ostali naši teniseri najbolja su potvrda da naša omladina ima talenta i za tenis, a ne samo kolektivne sportove. Izgradnjom teniskog terena želim da pomognem da ovde niču neki novi vrhunski teniseri – kaže Pešut.

 

Pročitajte još: Dvorac Karačonji jedna od najlepših kreacija na ravničarskom prostranstvu

 

On ne zaboravlja ni na starije, koji bi želeli da se samo rekreiraju.

 

– Svi koji budu hteli da se razonode, ili da imaju dobar kondicioni trening sa reketom u ruci, ovde će moći da to sebi priušte – veli Nikola.

 

Teren je u završnoj fazi opremanja, podloga mu je šljaka, ograđen je, a imaće i reflektore. Zvanično će startovati na proleće. Kako je teren na otvorenom, sve aktivnosti na njemu zavisiće naravno od godišnjeg doba i vremenskih prilika.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM