Region Vesti Zrenjanin

Predstavljeno kako će izgledati budući zatvoreni bazen u Novom Bečeju

zatvoreni bazen
Foto: Pixabay

Opština Novi Bečej je održala javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju sportskog kompleksa, odnosno zatvorenog bazena, čija je gradnja planirana u ovom srednjobanatskom mestu. Javnosti je predstavljen grafički deo projekta, uz prateći tekst, u kojem je opisano kako će izgledati budući zatvoreni bazen.

 

Prostor obuhvaćen urbanističkim projektom nalazi se u jugozapadnom delu Novog Bečeja. Na toj građevinskoj parceli trenutno se nalazi kompleks mlekare, koji dugi niz godina nije u funkciji. Planirano je da odatle budu uklonjeni svi postojeći objekti.

 

PROČITAJTE JOŠ: Istraživali smo: Kako funkcionišu domovi zdravlja u okolnim opštinama

 

Koncepcija budućeg sportskog objekta je zamišljena tako da ulazni hol u prizemlju sadrži info pult, kancelariju, prostor za sedenje i stepenice koje vode do tribina bazena.

 

„Iz hola će se, sa kupljenom kartom ili propusnicom, prolaziti kroz kontrolni pult i ići do muške i ženske svlačionice sa toaletima. Iz svlačionica se izlazi u hodnik koji vodi do tuševa, toaleta za lica sa posebnim potrebama, SPA centra i stepenica i lifta koji vode do bazena. Ulaz za zaposlene biće sa severne strane“, navodi se u urbanističkom projektu.

 

U delu za zaposlene projektovane su tri kancelarije, ženska i muška svlačionica za radnike, vešeraj i čajna kuhinja. Prostor za zaposlene biće direktno povezan sa info pultom, to jest ulaznim holom. Iz hodnika će postojati direktna veza sa tehničkim blokom odvojenim protivpožarnim vratima.

 

U tehničkom bloku trebalo bi da bude smeštena prateća tehnička oprema: klima komore, bazenska tehnika, filteri i pumpe, kompenzacije bazena i magacinski prostor.

 

zatvoreni bazen u novom bečeju
Grafički prikaz bazena u Novom Bečeju

 

Dva bazena na prvom spratu

 

Na prvom spratu biće postavljena dva bazena – plivački dimenzija 13 puta 25 metara, dubine od 1,35 do 1,8 metara, sa pet traka, kao i rekreacioni bazen dimenzija 6,7 puta 15,35 metara, dubine 0,9 metara.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Bazenske školjke velikog i malog bazena projektovane su kao armirano-betonske. Krovna konstrukcija je predviđena da bude od lameliranog drveta. Glavni krovni nosači su povezani u drugom pravcu sekundarnim nosačima – rožnjačama. Međuspratnu konstrukciju čini armiranobetonska ploča, a stepeništa su armiranobetonska i liju se na licu mesta“, piše u urbanističkom projektu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz