Region

Predstavljeni privredni potencijali novobečejskih industrijskih zona

Pokrajinska vlada
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je investicionoj konferenciji u Novom Bečeju, gde su predstavljeni privredni potencijali i mogućnosti za investiranje u industrijskim zonama ove opštine.

 

Reč je o prezentaciji lokacija za greenfield i brownfield investicije, a skupu su pored predstavnika lokalnih organa upravljanja, prisustvovali predstavnici slovačke, austrijske i italijanske privredne komore, kao i brojnih domaćih i stranih kompanija.

 

Opština Novi Bečej raspolaže sa tri industrijske zone na 300 hektara površine, sa objektima pogodnim za industrijski i sportski turizam, tekstilnu i prehrambenu industriju, kao i sportsko – rekreativne, distributivne i kulturne centre.

 

– Sve tri industrijske zone u Novom Bečeju su veoma perspektivne, jer mogu postati oslonac lokalnog razvoja ove banatske opštine i ojačati njenu investicionu dinamiku, što će se sasvim sigurno izraziti i kroz otvaranje novih radnih mesta za građane Novog Bečeja i okoline – poručio je Bjelić, istakavši da Pokrajinski sekretarijat ulaže velike napore da unapredi ukupan investicioni imidž AP Vojvodine, tako što će profil svih 45 lokalnih jedinica učiniti prepoznatljivim destinacijama za greenfield i brownfield investicije.

 

– Ova konferencija treba da podstakne sve aktere privrednog života i predstavnike svih nivoa javne vlasti da samostalno ili u okviru javno – privatnog dijaloga učine opštinu Novi Bečej prepoznatljivom – zaključio je Bjelić.

 

Govoreći o značaju razvoja opština, resorni sekretar je podsetio da je Pokrajinski sekretarijat za jačanje kapaciteta lokalnih samouprava tokom prošle godine opredelio blizu 60 milona dinara, dok je iz posebnog budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike, u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, privrednicima plasirano oko 700 miliona dinara za nove proizvodne programe i otvaranje novih radnih mesta.

 

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović je naglasio da je ta opština godinama unazad pasivno posmatrala mogućnosti koje su joj bile na raspolaganju. To se promenilo 2016. kada je novo rukovodstvo opštine počelo aktivno da radi na kreiranju poželjnog investicionog ambijenta, kako kroz razvoj infrastrukture, tako i kroz jačanje efikasnosti administracije, što Novi Bečej danas svrstava na četvrto mesto po efikasnosti izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola.

 

Maksimović se zahvalio Pokrajinskoj vladi na podršci razvoju vojvođanskih opština i kontinuiranoj finansijskoj podršci za otvaranje industrijskih zona širom Vojvodine.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz